![]() |
En Sağlıklı Hamsi Nasıl Pişirilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Sağlıklı Hamsi Nasıl Pişirilir?Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine en uygun pişirme yöntemlerinin, elektrikli ve mikrodalga fırında pişirme yöntemleri olduğu belirlendi ![]() Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Türkiye 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'de en fazla tüketilen balıklardan birisi olan hamsinin en yaygın kullanılan pişirme yöntemlerinin fırında pişirme, ızgara yapma ve suda haşlama yöntemleri olduğunu anlatan Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Yaptıkları bilimsel çalışmada, hamsinin pişirme yöntemine göre aerobik mezofil bakteri, maya-küf, koliform grubu bakteri, E ![]() ![]() ![]() ![]() ''Pişirme işlemi bir yandan balığın tat ve lezzetini artırırken, diğer yandan da mikroorganizmaları inaktif hale getirerek güvenli bir şekilde tüketilmelerini sağlamaktadır ![]() ![]() Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine göre pişirme yöntemi için şimdiye kadar bilimsel bir çalışmanın yapılmadığını da kaydeden Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (aa) |
![]() |
![]() |
|