Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kokain, şeker

''Şeker'' Kokain Gibi!

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

''Şeker'' Kokain Gibi!

Sağlığımızı tehdit eden şeker tüketimi için korkunç benzetme

Türkiye’de de “Vücudunuzu 14 günde yenileyin” ve “7 günde 35 kilo” kitaplarıyla tanınan detoks gurusu Jason Vale, “Yağ, şeker ve kafein beslenmenizi sağlamaz, doyurmaz, aksine acıktırır” diyor

Kitapları, Avrupa ve ABD’de “en çok satanlar” listesinin zirvesinde Film yıldızları Sarah Jesicca Parker ve Jennifer Aniston gibi birçok ünlü onun kitapları sayesinde “formda kaldıklarını” itiraf ediyor Zayıflamaktan çok, sağlıklı yaşamın yollarını anlatıyor Sırrı: Meyve ve sebze sularıyla beslenme

Türkiye’de de “Juice Master: Vücudunuzu 14 günde yenileyin” ve “7 günde 35 kilo” kitaplarıyla tanınan detoks gurusu Jason Vale, üç yıldır Marmaris ve Antalya’da da “detoks kampları” düzenliyor Bugüne kadar bine yakın İngilizi Türkiye’ye getiren detoks uzmanı, Milliyet’e konuştu:

6 yıl öncesine kadar obezmişsiniz Mesleğiniz, bir anlamda kaderinize isyan mı?

Kesinlikle 8 yaşına kadar son derece normal bir kilodaydım ama sonrasında ters giden şeyler oldu Çok kiloluydum ve ilk rejimimi 13 yaşında yaptım Günde 15 tane portakal yiyordum Korkunçtu

Neyi yanlış yapıyordunuz da o kadar kiloluydunuz?

Herkesin yaptığını Çok yiyordum, az hareket ediyordum, sigara içiyordum, alkole bayılıyordum

Şu an işinizi tam olarak nasıl tanımlıyorsunuz?

Okulu 15 yaşında bıraktığım için, çatı onarmaktan kasaplığa kadar her işi yaptım 23-24 yaşında bağımlılık psikolojisine merak saldım ve ilk kliniğimi İngiltere’de açtım İlk kitabım da bunun üzerindeydi Yaklaşık 12 yıldır meyve ve sebze suyu tarifleri yapıyor ve zayıflamak ile sağlıklı yaşamı öğretiyorum

Çok yemek de bir bağımlılık mıdır?

Bir anlamda evet Alkol, sigara da öyle Bazı yiyecekler kesinlikle bağımlılık yaratır Bunların en başında beyaz rafine şeker, yağ, kafein geliyor Bunları yiyince aslında beslenmiyor, daha çok aç kalıyorsunuz O yüzden özellikle şekeri, gıdaların kokaini olarak tanımlıyorum Pişirilmiş her türlü yiyecek de kendi biyokimyasından uzaklaştığı için önermem Ancak kürlerimde bu kadar ileri gitmiyorum

‘Birer hafta yeter’

Kitabınıza göre detoks dönemlerinde meyve ve sebze suları dışında neredeyse bir şey tüketilmiyor Sonrasında da hayat boyu bu sistemde devam edilmesini öneriyorsunuzSistemimize en iyi kalitede canlı besleyiciler almanın yolu bunu sıvı halde almaktır, bunun da en kolay yolu sebze ve meyvelerin öz suyunu çıkarmaktır Kilolu olduğunuzda ya da yılın belli dönemlerinde birer haftalık programlarda vücudunuza bu formülle sağlık katabilirsiniz Bunun için, sebze ve meyvenin suyu ile egzersiz gibi basit bir formülüm var

1 haftada 35 kilo kaybetmek sağlıksız değil mi?Bir insanın kilolu olması sağlıksız Zaten normal kiloda olan biri için bunu hedeflemiyoruz Bu program çok iyi bir sistematiğe oturmuş durumda Kişi 6 ayda alamayacağı protein, vitamin ve şekeri benim programımla alabiliyor Önerdiğim gıdaların içerisinde çok fazla lif var İlk hafta yoğun bir avokado programı var, zaten sadece bu meyveyi aylarca yiyerek sağlıklı olabilirsiniz

Ama detoks programları boyunca “vücudun arınması” adına sıvı tüketiliyor Doktorlar da eleştiriyor bu programı bu nedenle, değil mi?

Niye? Diyetisyenler, yarım pizza veya bir hamburger yemelerine izin veriyorlar ama ne zaman doğal, yeşillik olunca “Aman tehlikeli olabilir” diyorlar Bu programın tehlikeli olması imkânsız Sonra bazıları, kilo vermek için, yağı yakmak için ilaç da veriyor Ayrıca “Kısa süreli sonuç istemiyoruz” diyorlar, oysa ben yaşam tarzını değiştirmekten bahsediyorum

Peki vücut detoksa tepki vermiyor mu?

Yüzde 35-40 oranında kişi tepki veriyor En başta gelen şikâyet, baş ağrısı Sebze ve meyvelerle barışınca, bu kez fast food’a, hayvansal gıdalara, atıştırmalara, yağlara döndüğünüzde kötü oluyor

En son ne zaman pizza yiyip, kahve içtiniz?

Pizza, hatırlamadığım kadar uzak Kahveyi geçen hafta içtim, kafeinsiz ve soya sütüyle

Hayatı güzelleştiren öneriler

Sabah kalktığınızda limonlu veya zencefilli sıcak su için Metabolizmayı hızlandırır

Sinirleri yatıştırmak için rezene, elma ve zencefil tüketin, zindelik için salatalık, kereviz sapı, yeşil elma ve zencefili karıştırın

Her gün mutlaka egzersiz yapın ve bir bardak meyve suyu için

1800’den sonra karbonhidrat tüketmeyin

Milliyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com