Taze Sıkılmış Meyve Sularını Hızlı Tüketin |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Sıkılmış Meyve Sularını Hızlı TüketinVücudun C vitamini ihtiyacını karşılamak için özellikle kışın bol miktarda alınması tavsiye edilen portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller, kış aylarının en fazla tüketilen meyveleri olma özelliği taşıyor Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr Adem Elgün ise şunları kaydetti: ''Taze sıkılmış meyve sularının bekletilmemesi önemlidir Uzun süre beklerse içindeki özellikle C vitamini okside (sirkeleşme) olabilir İçindeki B vitamini de eriyerek etkisini hızla kaybeder En doğrusu 2 saat içinde tüketmektir, ancak en fazla bekletilme süresi 24 saat olabilir Ayrıca sadece turunçgil değil tüm meyve sularını açıkta bekletmek doğru değildir Bekletilen meyve suyunda bir süre sonra bakteriler çoğalmaya başlar Bu nedenle kapalı kaplara konulması gereken meyve suları, açıkta bırakılmak yerine buzdolabında muhafaza edilmelidir'' Prof Dr Elgün, sıkılmış meyve sularının tat, koku ve vitamin açısından daha uzun süre özelliğini koruyabilmesi için içine bir miktar limon sıkılmasının yararlı olacağını sözlerine ekledi |
|