Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuk, hastanede, isırdığı, kenenin, tuncelide

Tunceli'de Kenenin İsırdığı 5 Çocuk Hastanede

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tunceli'de Kenenin İsırdığı 5 Çocuk Hastanede

Tunceli'de, kene ısırması sonucu rahatsızlanan 5 çocuk, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli (KKKA) hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi

Tunceli merkeze bağlı Aktuluk Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim gören ve haftasonu köylerine giden 13 yaşındaki Deniz Abay, aynı yaştaki Sevim Angın ile 10 yaşındaki Helin Güler'i köylerinde kene ısırdığı okula döndükten sonra tespit edilerek, hemen Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü Çocuklar tedavi görürken, okulun şoförü Mustafa Akın'ın kızı ve aynı okul öğrencisi 11 yaşındaki Rümeyse Akın ile 5 yaşındaki Senem Akın'ın ateşlerinin yükselmesi ve üzerlerinde kene bulunması üzerine onlar da aynı hastaneye götürüldü Buradan Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Arıştırma Hastanesi'ne sevk edilen çocukların yapılan muayenesinde herhangi bir hastalığa rastlanmadı Çocukları ısıran kenelerin KKKA hastalığına yolaçan türden olmadığı belirlendi

Tunceli Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, 3 öğrenci ve 2 personel çocuğunda kene ısırığının fark edilmesinden sonra hemen doktor kontrolünde gerekli müdahalelerin yapıldığını söyledi Şahinkaya, “Elazığ'a kaldırılan ve gerekli tetkikleri yapılan öğrenci ve personel çocuklarında KKKA hastalığı belirtisi bulunmadığı ve ısırığı yapan kenelerin türünün başka olduğu ortaya çıktı Öğrenciler tedavilerinin ardından taburcu edildi Kene ısırığının yaşandığı okul ve Tunceli genelindeki bütün YİBO'larda hemen sağlık taraması başlattık Şu ana kadar yeni bir vaka tespit edilmedi Okulların etrafı ilaçlandı” dedi

Milli Eğitim Müdürü Şahinkaya, kenelerin haftasonu köylerine giden ve muhtemelen köydeki hayvanlardan fark etmeden kene kapan bir öğrencinin fark etmeden keneleri okula taşımış olduğunu düşündüklerini söyledi

AA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com