![]() |
Sebze Ve Meyvelerin Ömrünü Uzatın! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Ve Meyvelerin Ömrünü Uzatın!Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erdem, özellikle C vitamini bakımından zengin olan ve az miktarda kullanılan maydanoz, dereotu gibi yiyeceklerin hızlı bir şekilde çürüdüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bütün yiyecekleri aldıktan sonra yıkayıp, kurutmalıyız ![]() ![]() ![]() Yiyeceklerin poşete konulurken kuru olması gerektiğini ifade eden Erdem, yiyeceklerin küçük küçük porsiyonlar olarak saklanabileceği gibi, tek poşette saklandığında, kullanılacak kısım alındıktan sonra poşetin tekrar, oksijeni alınarak sıkıca kapatılması gerektiğini söyledi ![]() Prof ![]() yiyeceklerin ışıkla temas etmeleri durumunda bu vitaminlerin yok olacağı uyarısında da bulunarak, "Çünkü hızlı tepkimeye giren vitaminler aktif maddelerdir ve moleküler anlamda kararsızlık taşırlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|