Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boğulmalarda, ilk, yardım

Boğulmalarda İlk Yardım

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boğulmalarda İlk Yardım

Boğulmalarda yapılacak ilkyardım yöntemlerini bilmek çok önemlidir Herhangi birinin başına gelebilecek bir boğulma durumunda yapılacak ilkyardım yöntemiyle bir can kurtarabilirsiniz

bogulma Boğulmalarda ilkyardım nasıl yapılır?

Boğulma nedir?

Boğulma, vücuttaki dokulara yeterli oksijen gitmemesi sonucu dokularda bozulma meydana gelmesidir

Boğulma nedenleri nelerdir?

• Bayılma ve bilinç kaybı sonucu dilin geriye kayması
• Nefes borusuna sıvı dolması
• Nefes borusuna yabancı cisim kaçması
• Asılma
• Akciğerlerin zedelenmesi
• Gazla zehirlenme
• Suda boğulma

Suda boğulmalarda, boğulma sırasında nefes borusu girişinin kasılmasına bağlı olarak çok az miktarda su akciğerlere girer Suda boğulanlarda özellikle soğuk havalarda 20-30 dakika geçse bile yapay solunum ve kalp mesajına başlanmalıdır

Suda boğulmalarda, ağızdan ağza yada ağızdan buruna solunumun suda yaptırılması mümkündür ve bu uygulamaya su içerisinde iken başlanmalıdır Bu uygulama derin sularda mümkün olmayabilir, bu nedenle hasta/yaralının hızla sığ suya doğru çekilmesi gerekir

Suya atlama sonucu, boğulma riskinin yanı sıra genel vücut travması yada omurga kırıkları da akla gelmelidir Bu nedenle suda, başın çok fazla arkaya itilmemesi gereklidir

Boğulmalarda genel belirtiler nelerdir?

• Nefes almada güçlük
• Gürültülü, hızlı ve derin solunum
• Ağızda balgam toplanması ve köpüklenme
• Yüzde, dudaklarda ve tırnaklarda morarma
• Genel sıkıntı hali, cevaplarda isabetsizlik ve kararsızlık
• Bayılma

Boğulmalarda genel ilkyardım işlemleri ne olmalıdır?

• Boğulma nedeni ortadan kaldırılır,
• Bilinç kontrolü yapılır,
• Hastanın yaşamsal bulguları değerlendirilir (ABC),
• Temel yaşam desteği sağlanır,
• Derhal tıbbi yardım istenir (112),

boğulma ilk yardım, boğulmalar ve ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım nasıl yapılır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com