Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkisel, çözümler, hastalıklara

Hastalıklara Bitkisel Çözümler

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hastalıklara Bitkisel Çözümler




AĞIZ YARALARI
1- Sirkeyle gargara yapabileceğiniz gibi her birinden 1'er çorba kaşığı atıp kaynatacağınız böğürtlen yaprağı hünnap mercimek sinirli yaprağı ılıkken gargara yapın
2- Kuru üzüm anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp ezin ağız yaralanın üzerine surun
3- Kuru üzüm suyu baldıran suyu kitre suyu gül suyu aynı oranda konur bol gargara yapılır Ağızda tutulur
4- Bol kekik çiğneyin Sirke ve susam yağı karışımıyla ağızda gargara yapın
5- Çocuk çiviti de ağız yaralarına iyi gelir


AĞIZ KOKULARI
1- Mideden kaynaklanan bir kokuysa bal ve rendelenmiş hindistan cevizi macun yapılıp yutulur Bu mide kaynaklı kokuyu durduracaktır
2- Aşağıdaki malzeme her birinden 1'er çorba kaşığı ölçekle karıştırılıp gül suyuyla sıvılaştırılıp haplar yapılır Her gün yutulur Hindistancevizi rendesi tarçın turunç kabuğu öd ağacı tozu tarçın kakule ve bir çimdik miski


AĞRILAR İÇİN
1- Zeytinyağıyla portakal kabukları 15 gün güneşte bir şişe içinde bekletilir Bu hafif sarımtrak yağla ağrıyan yer ovulur
2- Tuzsuz tereyağı (iki çorba kaşığı) içine bir çay kaşığı karabiber ve iki diş sarımsak atılır 2 bardak su ilavesiyle kaynatılır Su üstüne çıkan yağla ağrıyan vücut bölgesi ovuşturulur
3- "Susam yağı günlük yağı Udi hindi yağı defne yağı ve sedef çiçeği yağı" hepsinden aynı ölçekte alınıp karıştırılır Ağrıyan bölge ısıtılmış bir bezle iyice sıcaklaştırıldıktan sonra bu karışımla kuvvetlice masaj yapılır
4- Ağrı ishal ağrısıysa veya göz ağrısıysa zencefil ve havlıcan kaynatılıp biraz şeker katılarak içilir Papatya çayı da ağrıyı sakinleştirecektir
5- Gaz ağrısı için dereotu tohumlarım kaynatıp suyunu için Bebeklere 1-2 çay kaşığı verilebilir


ALERJİ
1- Şahtere otu kaynatılıp sabah akşam l'er su bardağı içilir Bu reaksiyon gösteren organı sakinleştirir
2- Acı yonga ve Ravend çini birer çorba kaşığı karıştırılıp kaynatılır Sabah akşam birer bardak içilir
3- Kaşınan bölgeye oğul otunu haşlayıp ezerek koyun Kaşıntı geçecektir


AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI
1- "Isırgan otu tohumu Karabiber mürsafi bal ve hardal" eşit miktarda karıştırılır ve bu tozlar balla hap haline getirilir Bir çorba kaşığı büyüklüğünde sabah ve akşam yutulur
2- Keten tohumu Çemen Burçak Pamuk tohumu ve meyan balı birer su bardağı her birinden karıştırılıp bademyağı ilavesiyle krem haline getirilir ve sabah-akşam birer kaşık yutulur


ARPACIK
Gözde arpacık çıktığında günde 4 kez bir sarımsağın ucunu kesip üstüne sürün 1-2 günde geçecektir Astımı olanlar için de sabah ve akşam aç karnına bıldırcın yumurtası çiğ tüketilir Tedaviye 6 ay devam edilir


ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN
(Ateş hastalık belirtisi ve vücut tepkisidir Düşürülmeye çalışılmadan önce her hastalıkta önerdiğimiz gibi önce hekime danışmalı Onun önerdiği çözüme ek olarak şifalı bitkilerden yararlanmalısınız)
1- Kınaya sirke katılarak macun yapılır ve ayak tabanına sürülürse vücut ısısı düşer
2- Akasya çiçeği yaprakları ve dalları kaynatılır baş bununla yıkanır Ateş düşer
3- Arpa ve papatya kaynatılır 1 bardak içilir
4- Aspirin ve kolonya karıştırılıp vücut ovulur
5- Sirkeye batırılmış bezler alın bilek ve ayak altlarına konur


AYAK AĞRISI
1- Üzerlik tohumu kaynatılır içine sirke ilave edilerek ağrılı yer ovulur
2- 50'şer gram zeytinyağı kafur amonyak l bardak ispirtoyla karıştırılır Ağrıyan yere bununla masaj yapılır
3- Udülkahr kökü toz haline getirilip suda pişirilir Su bitmeye yakınken içine biraz zeytinyağı konur ve su bitene kadar kaynatılır Yağ bir şişeye alınıp ağrıyan bacakları ovmak üzere serin bir yerde saklanır


ADET KANAMASI ÇOKLUĞU
1- Kişniş ve nane kaynatıp içilir
2- Mersin ağacı tohumu 100 gr Kişniş 50 gr Sığırdili otu 20 gr Sumak 50 gr Bu malzeme 1 lt şu içinde kaynatılır Şeker konur ve soğuk olarak içilir
3- Kereviz ve maydanoz beraberce kaynatılır Çıkan su buzdolabında 24 saat bekletilip aç karınla birer bardak içilir (3 gün boyunca)


ADET KANAMASINI SÖKTÜREN BİTKİLER
1- 2 baş kereviz 4 çorba kaşığı hindiba 1 çorba kaşığı çemen ve 3 çorba kaşığı anason kaynatılır Buzdolabında 4-5 saat bekletilir 1 hafta 1'er bardak içilir
2- 30'ar gram kereviz tohumu hindiba tohumu ısırgan tohumu ve çemen; 60 gr kuru üzüm 1 kuru incir 9 gr anason ve 9 gr Udihindi 1/2 bardak suyla kaynatılır (Maddelerden sert olanlarım havanda toz haline getirip katınız) Boza kıvamına gelince şeker katarak 1 çay bardağı içilir


ADET SANCISI
Tuzsuz tereyağına 1 çorba kaşığı bal ve aynı miktarda çemen katıp macun haline getirin Adetten önce 1 kaşık yutun Sancılar hafifleyecektir Bademcik iltihabı Adaçayıyla bol gargara yapın


BAĞIRSAK GAZLARI
1- Yemeklerden sonra 1 mercimek büyüklüğünde sarısabır yutulur
2- Anason ve papatya kaynatılıp bir bardak içilir
3- Keten tohumlarım kaynatıp süzün suyundan 1 bardak için
4- Bebekler için rezene çay gibi demlenir ve 1-2 çay kaşığı meme emdikten sonra verilir


BAĞIRSAK KURDU İÇİN
1- Defne ve pelin kaynatıp aç karına birer bardak içilirse bağırsak kurtlarım düşürür
2- Eğreltiotu da kaynatılıp sabahları aç karma içilebilir
3- Yarım kg nohuda üstünü örtecek kadar sirke konur 24 saat bekletilirSabah aç karına bir kısmı yenir bir kısmının lapasının üzerine oturulur
4- Sabah aç karına ve akşam yatmadan 1 avuç taze kabak çekirdeği yenir (Bağırsak kurtları düşerken karın ağrısı ve mide bulantısına sebep olabilirler)


BAĞIRSAK İLTİHABI
1- 10 gr günlük 50 gr kuru üzümle yenir
2- Kına ve tuzsuz tereyağı macun yapılıp birer kaşık yutulur
3- Keten tohumu balla karıştırılıp yemeklerden önce iki kaşık yutulur


BALGAM SÖKTÜRMEK İÇİN
1- Meyankökü ve incir kaynatılıp içilir
2- Baharlı tere tohumu veya otu yenir
3- Bala tuz katılıp yenirse balgamı kurutur


BASUR KANAMASI
1- Ardıç yağı basur memelerinin üzerine pamukla sürülür
2- 10 gr şap 10 gr sarısabır 10 gr kafur toz halinde temiz gazlı bezle basur üzerine konur
3- Sarısabır günlük narçiçeği ikikardeşkanı eşit miktarda toz halinde karıştırıp basur üzerine konur
4- Çöreotu anason cevzüttıb eşit miktarda toz haline getirilerek karıştırılır 15 gr balmumu biraz suyla bir kapta eritilir Karışıma ilave edilir Nişastayla hap haline getirilip aç karına içilir
5- öküz ödü ve kına macun yapılıp basura pamukla konur
6- Defne çiçeğinin yapraklarım ıhlamur gibi kaynatıp için Aç karnına günde 3 kez tekrar edin 15 gün sürdürün basurunuz geçecektir


BAŞ AĞRILARI
1- Miyen kökü Udihindi Mercanköşk eşit miktarda karıştırılıp toz haline getirilir 1 lt susamyağına katılıp 1/4 kalana kadar kaynatılır Bu yağla şakaklar ve boyun kökü ovulur
2- 2 gr anason 15 gr mesteki 100 gr saf bal 60 gr mercanköşk Toz haline getirilip macun yapılır 2 leblebi büyüklüğünde yutulur


BAŞ DÖNMESİ
1- Şahtere ve karabaş suyu elde edilip bol bol içilir
2- Arpa suyu gül şerbeti Haşhaş suyu limon suyu ve demirhindi suyu eşit miktarda karıştırılır Her gün l bardak içilir
3- Kuru nane çayım 3 öğün yemeklerden sonra için


BELAĞRISI
Günlük Havhcan ve zencefilden 10'ar gram 30 gr çam fıstığı ve 200 gr bal Hepsi toz haline gelene dek ezilip macun yapılır Her gün 2 leblebi büyüklüğünde yutulur
Bel soğukluğu 750 gr bala 450 gr turp tohumunu karıştırıp günde 1 çorba kaşığı yutun


BİT İÇİN
1- 1 dolu çorba kaşığı karabiberi 1 bardak sirkeyle kaynatın Boza kıvamına gelince soğusun Saça bolca surun Başı eşarpla sarın 1/2 gün bekleyin ılık suyla yıkayın tarak kullanmadan kurutun (Bu karışım ince saçlara zarar verebilir)
2- Saça bol vazelin sürün 6 saat bekleyip ılık suyla yıkayın
3- Saçları gazyağıyla ıslatıp ince bir tarakla sirkeleri temizleyin
4- Saçları boyayın Saç boyasındaki amonyak bit ve sirkeleri öldürecektir (Bit için kafurulu karışımlar kullanmayın)


BOĞMACA İÇİN
1- Meyankökü ve adaçayı kaynatılıp içilir
2- Papatya ıhlamur nane kaynatılıp bol içilir


BÖBREK AĞRILARI
Böbrek sancısına en iyi gelen ilaçlardan biri kaynatılmış tarçın suyudur ama Böbrek tıkanıklığına da nohudun kaynatılıp suyunun içilmesi gerekir Böbrek sancısına elma yağı da iyi gelir

Böbrekleri çalıştıran bir başka gıdada lahana soğan ve kepek lapasıdır Bunların hepsini haşlayıp lapasını dayanabileceğiniz sıcaklıkta (tülbent arasında) organın üstüne koyun En az 15 saat tütün Her uygulamaya yeni terkip hazırlayın

Böbreklerinizden rahatsızsanız tuzlu ve füme balık konserve balık et kuruyemiş tereyağı bisküvi kuru bakliyat ve maden suyu limonata gibi besinlerden kaçınmalısınız


BÖBREK İLTİHABI
1- 10 gr Keten tohumu 3 gr kitre 5 gr nişasta l bardak suya atılan 2 çorba kaşığı bala ilave edilip içilir
2- Kavun ve karpuz çekirdeği böbrek iltihabını yenmenize yardımcı olacaktır


BÖBREK TAŞI
1- Karanfil külü karpuz çekirdeği külü nohut külü kereviz suyu ve turp suyu karıştırılır ve sıcak suyla bol içilir
2- Kereviz suyu devamlı içilir
3- Koyun sütü keten tohumu gül veya menekşeyle karıştırılıp içilir
4- Öğlen ve akşam aç karına yoğurdun suyunu için Taşların parçalanıp atılmasına yardımcı olur Bu işleme en az 3 ay devam edin


BRONŞİT
1- Şalgam suyunu balla için
2- Meyan kökü papatya kaynatılıp içilir
3- Hardal tozu balla karıştırılıp macun yapılır Yemek sonraları 1'er kaşık yutulur


BURUN KANAMASI
Söğüt yaprağı üzüm yaprağı Mersin yaprağı Ayva yaprağı Gül suyu kaynatılıp lapa yapılır soğuk olarak alma konur


BURUN TIKANIKLIĞI
1- Papatya kaynatılarak buharı buruna çekilir
2- İçme suyuna 1 bardağa 1 tatlı kaşığı tuz konup kaynatılır Soğuyunca buruna 3'er damla damlatılır
3- 1 çay bardağı beyaz ispirtoya 1'er kaşık nane ve kekik atın bir limonu içine sıkın 1 gün bekletin Tülbentle süzüp burun deliklerine 3'er damla damlatın


CİLT LEKELERİ
Bal ve nisadır karıştırılıp lekeli yerlere günaşırı sürülür Ilık suyla yıkanır


ÇARPINTI SAYISI
1- Oğul otu ve ayva çiçeğinden birer tutam 2 su bardağı suda kaynatılır Su yarı yarıya azaldığında soğutulup içilir
2- Ekşi elma suyu çıkarılır balla kaynatılır yarı yarıya azalınca şişeye konur Şurup gibi içilir


DAMAR SERTLİĞİ İÇİN
1- Bir ölçü kekikle dört ölçü hünnap birlikte kaynatılır Günde l bardak içilir 3 ay devam edilir
2- Karabaşotu kaynatılıp içilir
3- Nohut rezene acıbadem anason eşit miktarda alınıp kaynatılıp bol bol içilir
4- Ayrık otu kökü rezene tohumu baldıran anason sümbül kereviz tohumu kuru üzüm hepsi kaynatılıp her gün bir bardak içmeye 3 ay devam edilir


DİŞ AĞRISI
Diş etrafına karanfil yağı sürülür


DİŞ APSESİ
Kına ve tereyağı merhem yapılıp apseye konur


DİŞ ETLERİ KANAMASI
5 gr karabiber birer tutam Narçiçeği pelit tozu mazı tozuyla karıştırılır Balla merhem haline getirilip parmak uçlarıyla diş etlerine masaj yapılır


DUDAK ÇATLAMASINA KARŞI
1- Beyaz balmumu ve gül yağı karıştırılıp eritilir Dudaklara sürülür
2- Susam yağı da iyi bir koruyucudur


ERGENLİK SİVİLCESİ
Sirke şap nar kabuğu suda kaynatıp sivilceler bununla silinir


FISTÜL
10 gr sinameki 1 kaşık şeker 4 gr sakız ve 1 çimdik günlük dövülerek toz haline getirilir Sabah aç karma 1 çay kaşığı yutulur


GASTRİT
1- 10 gr keten tohumu toz yapılıp yemekten yarım saat önce bir bardak sütle içilir
2- Kantaron çiçeği kaynatılıp yemeklerden önce içilir

GRİP
1- 1 limonu kıyarak bir tutam ıhlamurla karıştırın 2 su bardağı suda kaynatın Sık sık için
2- Üç su bardağı hoşafı tarçın karanfil karabiber ve limon kabukları atıp kaynatın ve için
3- 1 portakalın suyunu sıkıp 1 taşım kaynatın İçine 1 çorba kaşığı bal ve l tablet aspirin atın Sıcak için


GUATR
1- Baharlı tere tohumu çok şekerli olarak yenir Bu guatrı eritir
2- Nane ve papatya birer tutam kaynatılır içilir


GUT HASTALIĞI
Adaçayı papatya ve atkuyruğu bitkileri bu ürik asit çoğalması sonucu ortaya çıkan hastalığın iyileştirilmesinde en etkin bitkilerdir Bu bitkiler kaynatılıp suyu içilir Papatya yağıyla ağrılı bölgenin ovulması hastalığa iyi gelir


HALSİZLİK
Kaynatılmış et suyuna bal ve sirke ilave edilip aç karnına içilir


HAMİLE KALMAK İÇİN
10 gr pelin 5 gr Narçiçeği 5 gr mazı 25 gr soğan tohumu 25 gr kilermeni toz haline getirilir balla macun yapılır 2 leblebi büyüklüğünde her gün yutulur


HAZIMSIZLIK İÇİN
1- ikişer tutam menekşe çiçeği karanfil Keraviya birer tutam andız kökü kakule meşteki bir çimdik tarçın 300 gr şeker toz haline getirilip gül suyuyla macun yapılır 1 leblebi büyüklüğünde yemek sonrası yutulur
2- Her birinden birer tutam karıştırarak fesleğen adaçayı papatya ve anasondan çay yapın Yemek sonralarında 1'er bardak için Her gün taze demleyip tüketin


HUSYE ŞİŞMESİNE
5 gr üzerlik tohumu 7 gr pekmezle içilirse şişler iner


İSHAL İÇİN
1- 1 çorba kaşığı kuru kahve 1/2 limon suyuyla kanştırılıp aç karma yutulur
2- Mazı toz yapılır yemekten sonra suyla içilir
3- Hindistan cevizi 1 kaşık zencefil 1 çay kaşığı şap 1 yumurta akı 1 çorba kaşığı taze kahve macun yapılıp yutulur


İDRAR ZORLUĞU
1- 12 gr hıyar çekirdeği 1 gr kahveyle aç karma yutulur
2- Havuç tohumu şalgam tohumu turp tohumu ve lahana tohumu eşit miktarda karıştırılıp şekerle içilir


İDRAR YANMASI
Peynir suyu içmek idrar yanmasını giderir


İDRAR SÖKTÜRMEK İÇİN
Bir çorba kaşığı mısır tanesi 1 tutam karahindiba yaprak ve kökü 1 tutam süpürge çiçeği 1 tutam ayrıkotu kökü 1 tutam dağ çileği kökü 1 tutam yapışkanotu 1 tutam atkuyruğu bitkisini karıştırın Bu karışımın yarısına 2 lt su ilave edin Kaynasın Üstünü örtüp dibe çökmesini bekleyin Süzün Yemeklerden uzak saatlerde aç karına iki bardak için


İKTİDARSIZLIK İÇİN
Yarım kg balın içine 4 tutam Darülfülfül 4 tutam zencefil toz haline getirilir 20 adet yumurta sarısı da pişirilerek bala katılır Katı hale gelince günde 3 kez yemeklerden önce ve sonra 1 çorba kaşığı yutulur (Soğuk yerde saklanmalıdır)


İŞTAH AÇICI OTLAR
1- Zeytin nane karabiber karanfil havlıcan sirke soğan sarımsak iştah açıcı bitkilerdir ister çiğnenir ister çay gibi demlenir
2- Mayalı hamur kekik otu nane ve hardal çorba yapılarak içilir
3- Andız kökü kaynatılıp içilir


KABIZLIK
1- Kaynatılmış bir incir sirke içine konur Suyundan içilir incir yenir
2- Sinameki çay gibi kaynatılıp şekerli içilir
3- Sabah l kuru kayısı yenip üstüne ılık bir bardak su içilir
4- Sabah aç karina rafine edilmemiş zeytinyağı (l çay bardağı) içilir
5- Gece yatmadan yerfıstığı yiyip ılık su için
6- Bir bardak süte l tatlı kaşığı keten tohumu atıp için


KALP RAHATSIZLIĞI
1- Oğulotu kaynatılıp içilir Limon suyuyla da karıştırılarak içilebilir (3 ay süreyle devam edilir)
2- Aşağıdaki otların taze olanlarının suyu çıkarılarak kuru olanları kaynatılarak içilirse kalp rahatsızlıklarına iyi gelir: Sığırdili otu Amber Safran Oğulotu Turunç yaprağı Andız kökü Misk İpek Karanfil Kakule Kişniş
3- 1 avuç kuru bademi ve biraz kekiği toz haline getirin 2 bardak kaynamış süt ve l bardak suya toz bademi atın Toz şekerle tatlandırıp her gün için


KAN YAPICI YÖNTEMLER
1- Kuruüzüm karabiberle yenir
2- Et suyu balla karıştırılıp içilir
3- Üzüm pekmezini inek sütü ve bademle karıştırıp için
4- Bulgur pilavı hoşafla yenir
5- Kara mercimek ve tahin yenir


KARACİĞER YORGUNLUĞU
1- 10'ar gram kasıkotu çiçeği akdelen yaprağı meyankökü yaprağı biberiye yaprağı 20'şer gram enginar yaprağı yoğurtotu çiçeği karahindiba kökü aynısefa çiçeği karıştırılır Karışımdan 4 çorba kaşığı alınıp üzerine 4 bardak su katılır Kaynatılır 15 dakika dinlendirilip her öğünden önce l bardak içilir
2- Enginar mükemmel bir karaciğer dinlendiricidir
3- 1 tutam Ravend çini 2 tutam koyun otu 2 tutam rezene 2 tutam pelin 3 tutam hindiba tohumu l tutam kereviz tohumu havanda dövülüp 200 gr kuru üzümle karıştırılıp macun yapılır Her gün l ceviz büyüklüğünde yutulur
4- 3-4 lahana yaprağı 3 tane soğanı ve 1/2 kepek ekmeğini üstünü örtecek kadar su koyun 10 dak kaynatın Lapa haline gelmiş bu kıvamlı pelteyi tülbent arasında sıcak olarak tam karaciğerin üzerine koyun En az 15 saat kalsın Lapayı her seferinde taze yapın
5- Birer tutam kasıkotu çiçeği meyankökü biberiye yaprağı akdeken yaprağı 2'şer tutam enginar yaprağı yoğurtotu çiçeği karahindiba kökü aynısefa çiçeğim karıştırın Karışımın tamamından 1 su bardağı kadar alın 4 bardak suyla kaynatın Üstünü örtüp dinlendirin ve her öğünden önce 1 bardak için


KARIN AĞRISI
2'şer gram kimyon defne otu anason ve papatya toz haline getirilip suyla bir kaşık içilir


KELLİK İÇİN
Kuruüzüm ve sarısabırı suda kaynatın Saçı traş edin Bu merhemi şurup 6 saat bekleyin işlemi 3 kez tekrarlayın


KIZAMIK
250 gr mercimek 25 bardak suda kaynatılıp içilirse kızamığın kolay çıkmasına yardım eder


KOLİT
1- Kolitin en iyi ilacı kepekli ekmektir
2- Mercanköşk kediotu güzelavrat otu servi yaprakları kaynatılıp içilir
3- Kına çiçektozuyla karıştırılır yenir
4- Kına kavrulmuş fındık pekmez karıştırılıp yenir
5- Sarısabır dövülür yarışı kadar sakızla karıştırılır
6- Nar kabuğu haşhaş mazı mürsafi aynı oranda alınıp toz haline getirilip balla karıştırılır 1 kaşık yutulur


KURDEŞEN
1- Hindiba şerbeti Sahdere şerbeti Peynir suyu karıştırılıp bol içilir
2- Ravend karahelile ve koruk şerbeti peynir suyuyla içilir


(Horlamaya karşı) KÜÇÜK DİL
Küçük dilin kaslannın zayıflaması horlamanın sebeplerindendir
Aşağıda bu kasların kuvvetlenmesi için iki ayrı öneri bulacaksınız:
1- Bir tutam sinirli yaprak Bir tutam mersin yaprağı Bir tutam mazı Bir tutam kekik 1 bardak sirke hepsi kaynatılır Günde bir kaç kez gargara yapılır
2- 5 gr şap 5 gr nisadır Ham mazı toz haline getirilip küçük dile pamuklu çubuk yardımıyla sürülür


MİDE AĞRISI
Günlük Anason Mesleki Çöreotu hepsinden birer tutam dövülerek tozları balla macun yapılır yemeklerden önce 1 kaşık alınır


MİDE BULANTISI
Limon ve kekik suyu karıştırılıp içilir


MİDE BOZUKLUĞU-MİDE GAZLARI
Elma limon ve nane sularına Mersin yaprağı kaynatılıp suyu ilave edilir Bu karışımın hepsi koyulaşıncaya kadar kaynatılıp içine amber katılır Temiz bir kavanoza konur Günde 1 kez yemek ten önce 1 kaşık içilir


MİDE YANMASI
1- Mide yanması varsa 1 tatlı kaşığı çöreotunu çiğneyin yavaş yavaş yutun Sancı geçecektir
2- Sıcak limonata mide gazını asitleri giderir sindirimi kolaylaştırır Şeker yerine bal kullanın
3- Patlamış yağsız mısır yiyin
4- Keten tohumu Mürsafı şeker kaynatılıp içilir


MİDE ÜLSERİ
1- Haşlanmış patatesleri kabuklarıyla iyice ezin üzerine zeytinyağı koyun Bu karışımı yemeklerden önce iki kaşık yiyin
2- Pirinç suyu nar suyu ayva hoşafı kereviz suyu da mide ülserinin en iyi ilaçlarıdır
3- Marketlerde satılan küçük beyaz mantarlar ülsere faydalı pratik bitkilerdir Sancı başladığında üzerindeki kabuğu soyduktan sonra 3-5 beyaz mantarı çok iyi çiğneyerek yutun Yemeklerden önce de bu işlemi yapabilirsiniz


MİDE ŞİŞKİNLİĞİ
1- Zeytinyağından 1 ölçek limon suyundan 2 ölçek karıştırıp her sabah için
2- Yemekten sonra nane çayı için
3- Demirhindi Semizotu ve kabak suları şişkinliği alır Bol içilmelidir


MİDE EKŞİMESİ
Bir bardak az şekerli suya 1 kahve kaşığı karbonat atın ve köpürürken için


MİDE İLTİHABI
Sakız havanda toz haline getirilir keten tohumu kaynatılıp içine karıştırılır içilir


MİGREN
1- Ense alın ve şakaklara buzlu havlu konur
2- Anason Misk Gülkurusu Sinameki Safran Karanfil ve Mürsafiden birer tutam alınıp toz haline getirilir Saf balla macun yapılır l'er çay kaşığı yutulur


NASIR
1- Kuru soğan etle pişirilir Zeytinyağı katılarak iyice ezilir ve nasırın üzerinde 24 saat tutulur
2- Kuru inciri 4'e bölün 1 bölümünün üstüne 1 çay kaşığı kına koyup 3 gün nasır üzerinde sarih tütün
3- Domatesteki asit yapıda nasırı yumuşatır Nasırın üstüne 1/2 domatesi sarın


NEFES DARALMASI (ASTIM)
1- 100 gram çemen ve yarım kilo inciri 1 tencere suya atın içine saydığımız bu bitkileri; kimyon anason çöreotu kişniş hardaldan birer tutam ilave edip lapa haline gelene kadar kaynatan 1 su bardağı sirke katıp soğumaya bırakın Aç karnına sabah veya akşam 1 kaşık yutun
2- Bal ve oğulotu karıştırılıp içilir
3- Ravend çini sinameki ve meslekiden 2'şer tutam Rezene Tarçın ve anasondan 1'er tutam karıştırılıp toz haline getirilir her gün 1 çay kaşığı yutulur (acı tadı rahatsızlık verirse toza 1 çay bardağı pudra şekeri katabilirsiniz)
4- Nefes darlığı sırasında tabanlar ve avuçlar hardalla ovulursa kriz önlenir 5- Zeytinyağında bekletilmiş incir yiyin sık sık


NEFRİT
Tıbbi tedavi sürdürülürken buna ek olarak aşağıdaki terkipleri yapabilirsiniz:
1- Ayrık otu kiraz çöpü ve Maydanozdan birer avuç kaynatan günde 1 bardak için
2- Kereviz mısır püskülü arpayı kaynatıp için
3- Karabaşotu ve papatya kaynatılıp içilir


NEZLE
1- Portakalı sıkın suyunu ısıtan içine 1 aspirin ve biraz bal katın Sıcak için Üst solunum yollarıyla ilgili rahatsızlıklara da birebir gelecektir
2- Burnunuza sık sık tuzlu su çekip temizleyin


SİGARA ÖKSÜRÜĞÜ
1- Kekiği suda kaynatan Süzüp bal katın Bir şişeye koyun sabah ve akşam aç karma iki çorba kaşığı için
2- Zencefil ve bal karıştırılıp yenir


KURU ÖKSÜRÜK
1- Servi kozalağı kaynatılıp içilirse kuru öksürüğü keser
2- 1 karaturpu üç bardak üzüm hoşafı veya 3 bardak şekerli suyla pelte gibi olana dek kaynatın Günde 3-4 kez 1 çorba kaşığı yiyin
3- 1 tutam baldıran otu 1 tutam gelincik çiçeği 10 gr meyankökü 30 gr çekirdeksiz üzüm 15 tane hünnap 10 gr susam tohumu 15 gr fındık kabuğu 15 gr haşhaş kabuğu Bu malzeme 2 bardak suyla kaynatılır Nöbet şekeriyle tatlandırılıp öksürük şurubu yapılır


ÖKSÜRÜK HAPI
12 gr meyan balı 12 gr mürsafi 3 gr amber 6 gr afyon 12 gr nişasta 12 gr Zama-i arabi Tüm malzeme toz haline getirilir gülsuyuyla macuni aştırılıp fındık büyüklüğünde haplar yapılır günde 3 öğün yutulur (2'şer tane)


ÖKSÜRÜK ŞURUBU
15 gr mürsafi 2 çorba kaşığı şekerle kaynatılır Gece yatmadan l kaşık içilir


PARMAK ŞİŞMESİ (DOLAMA)
20'şer gr sarısabır nar çiçeği mazı ve günlük suyla lapa yapılıp parmağa sarılır 2 saat tutulur


PROSTAT BÜYÜMESİ
1- Bol bol kabak çekirdeği yenir
2- Arpa ve nohut kaynatılıp günde 3 kez içilir
3- Ayrık kökü maydanoz ve papatya 10'ar gram alınıp kaynatılır bol bol içilir
4- Hazenbal ve kereviz ayrı ayrı kaynatılıp suları alınır ikisinden de 1'er bardak üst üste içilir En geç 1 ay içinde prostatın probleminin yok olduğu söyleniyor


ROMATİZMA
1- 10 gr halıcan ve 10 gr zencefil 1/2 it suda kaynatılıp şeker konup içilir Üstüne şamfıstığı yenir
2- Sarımsak yağı (50 gr) ve 15'er gram hardal ve karabiber 150 gr tereyağına katılıp hepsi suyla kaynatılır Soğuyunca yüzeydeki yağla ağrıyan mafsal ovulur
3- Defne toz haline getirilir zeytinyağında bekletilip ağrıyan yer bununla ovulur
4- Hardal kına ve zeytinyağı lapa haline getirilip ayak tabanına konur
5- Çöreotu sabah-akşam bal veya yoğurtla yenir


SAÇ BEYAZLANMASI
20'şer gram Helile Darufülfül Zencefil ve helile macun yapılıp her gün 1 kaşık yutulur


SAÇ DÖKÜLMESİ
Biberiye yaprağı şimşir yaprağı 20'şer gram 50'şer gram dulavratotu bitkisi kökü ısırgan otu yaprağı ve kekik yaprağı Hepsi 4 bardak suyla kaynatılır Bu suyla akşam saç derişme masaj yapılır


SAÇ DÖKÜLMESİ ve KEPEK İÇİN
15'er gram Sarısabır katran köpüğü Mesleki 12 gr gül 9 gr Mahmude toz yapılır 1 bardak hindiba suyuyla karıştırılıp macun yapılır ve 1 çay kaşığı her gün yutulur


SAÇKIRAN
1- Vazelin ve sarısabır merhem yapılıp günde 3-4 kez sürülür
2- Sarımsak tırnakla bölünür (bıçakla kesilmez) tuza batırılıp saçkıran olan yere sürtülür (Bu işlem yapılmadan saçkıran olan yer sivri bir tahta çubukla kızartılır)


SAÇLARA GÜÇ VERMEK İÇİN
100 gr kınaya 30 gr kişniş susam yaprağı turp suyu ve mersin yaprağı suyu katılır Boza kıvamındaki bu malzeme akşam saça sürülüp yatılır Sabah hatmi kökü kaynatılır ve bunun suyuyla baş yıkanır (ayda 1 kez)


SAÇ UZAMASI İÇİN
1- Susam yağı saç diplerine sürülüp masaj yapılır Hafif bir şampuanla yıkanmadan önce 2-3 saat baş bir eşarpla örtülür
2- Üzüm asması suyuyla saçlar yıkanır


SAFRA KESESİ TAŞI
1- Bir hafta boyunca sabahları aç karına 1 çay bardağı halis zeytinyağı içilir
2- Şalgam tohumu bir turpun içine konur Hamurun içinde fırında pişirilir Her gün 1 adet yenirse kumları düşürür
3- Çınar kabuğu kaynatılıp içilir


SAFRA SALGISINI DENGELEMEK İÇİN
1- Kuru üzüm ve demirhindi birlikte kaynatılıp içilir
2- Ketentohumu suyla kaynatılıp bal katılıp yenir


SARA (EPİLEPSİ)
1- Hindiba suyu ve şahtere suyu bol bol içilir
2- Adasoğanı suyu Defne tohumu ve şakayık kökü bal ilave edilerek her gün kaşık kaşık yutulur
3- Sara krizi tuttuğunda bir soğan ikiye bölünür ve saralının burnuna tutulur Krizi önler
4- Bir çorba kaşığı pekmeze bir çimdik özerlik atılır Kaynatılır Sabahları aç karnına içilir


SARILIK
1- Her gün Rezene ve anason çaylarından öğünlerle birlikte l çay bardağı içilir
2- Lavanta biberiye kekik nane karıştırılıp kaynatılır Bu sudan her gün bir kaç bardak içilir
3- Kereviz suyu ve enginar da sarılıkta yorgun düşen karaciğere yardımcı olur
4- Her gün yağlı pirinç çorbası ve birer çay bardağı hindiba suyu kereviz suyu ve serkencebin (bal ve sirkeyle yapılan şerbet) içilir Bunlar safrakesesindeki öd suyunun akışını düzenler ve bünyenin yorulmasını önler
5- Kereviz tohumu (3-5 gr) kereviz suyu ya da siyah nohut suyuyla içilir Rezene suyuna da kereviz tohumu atılıp içilebilir


SEDEF
Doktorunuz sedef teşhisi koyduysa diet programımızdan ekşi gıdaları atmanızı söyleyecektir Onun önerdiği tedavi şeklinin yanı sıra bitkilerle de tedavisine destek olabileceğiniz iki terkip öneriyoruz:
1- Aşağıdaki bitkiler toz haline getirilir ve 2 lt suda kaynatılır Tenceredeki suyun 3/2'si buharlaştığında yoğunluğu artmış bu sıvıya bal ilave edin ve hastalığınız iyileşme sinyali verene kadar her gün bir tatlı kaşığı yutun İlk hafta bir tatlı kaşığı olan dozu ikinci hafta 1 çay kaşığına düşürün Sedef çiçeği: 5 gr Udihindi: 5 gr Kırmızı gül yaprakları: 5 gr papatya: 30 gr Kekik: 30 gr Kereviz tohumu: 30 gr Çöreotu: 60 gr
2- Yarım litre suya 100 gr şahtere atıp kaynatın Hastalığın iyileşme belirtileri başlayana kadar devam edin
3- Udihindi ve ravend çini toz yapılıp vazelinle karıştırılır Bu merhem yaralı yere sürülür


SES KISIKLIĞI
1- Bir çorba kaşığı böğürtlen yaprağını iki bardak suda kaynatın 1 dilim limon ve 1 tatlı kaşığı bal koyup sıcak için Günde 3-4 kez içilirse 2-3 gün içinde ses açılacaktır
2- Lahana yapraklarım kaynatıp suyunu alın İçine biraz kuru üzüm veya incir atın şeker ilave edin Reçel kıvamına gelecek bu kıvamlı yiyeceği her öğün bir kaşık tüketin
3- Bir bardak süte 1/2 bardak su ve 1çorba kaşığı nişasta karıştırılır Şeker atılır Kısık ateşte kaynatılır Sıcak içilir
4- Havuz haşlanıp ezilir Üzerine pudra şekeri ceviz rendesi yerfıstığı ezmesi karıştırılır Karamela gibi yenir
5- Rafadan yumurtayı sıcak için


SİNÜZİT
Soğuk suyla yüzünüzü yıkamaktan kaçının Rüzgârda kalmayın ve ıslak kafayla dolaşmayın Bu önlemlerin yanı sıra doktorunuzun önerilerine sıkı sıkıya uyun ve tedaviyi aşağıdaki terkiple destekleyin:
1 bardak suyla 1 tatlı kaşığı keten tohumu atıp kaynatın Terkibi devamlı karıştırarak lapa haline gelip yapışkan bir hal alıncaya kadar kaynatın El büyüklüğünde bir pamuk Üzerine sıcak sıcak bu lapayı koyup sinüzitli bölgeye cilde lapa değecek şekilde kapatın 1 gece öyle yatın Sabah pamuğu atıp yüzünüzü ılık suyla yıkayın Cildiniz! kremleyin On gün bu işleme devam edin


SİNİR BOZUKLUĞU
1- Çam fıstığı bal kuru üzüm sabahları yenir
2- Sakinleştirici ve dinlendirici çay içilerek uykuya yatılır (Rezene çayı papatya çayı)


SİROZ
1- Bir gün kereviz bir gün rezene suyu içilir
2- Dereotu ve turp suyu bal ilave edilip içilir
3- Rezene Anason Papatya Pelin Ayrıkotu kimyon Hindiba bağ sarmaşığı ve kereviz tohumundan her birinden 1 tatlı kaşığı 2 lt suda hafif ateşte kaynatılır Dibine çökmesi beklenir Süzülüp bir sürahiye alınır sabahları aç karına içilir


SİYATİK
1- Zencefil ve Havlıcan 1 lt suda birer tutam atılıp kaynatılır şeker ilavesiyle içilir Üzerine Şam fıstığı yenir
2- Acı kavun sıkılıp suyuyla siyatikli yer ovulur


SİĞİL
1- incir ağacının dalı kırılıp içinden çıkan beyaz sıvı siğil üzerine sürülür 1 hafta devam edilir (tene değdirmeyiniz)
2- 3-4 tane söğüt yaprağı iyice dövülüp üzerine biraz sirke konur Siğillere sürülür


ŞİŞKİNLİK
1- Vücudun şişkinlik hallerinde tuz tüketimi azaltılır ve lahana yaprakları üzüm suyuyla haşlanır içine az sirke konup şiş bacaklara lapa halinde bağlanır
2- Şişmiş yere ıspanak haşlanıp konur
3- Ayaklarınız şişerse 20 gr Darulfülfülü 100 gr bala karıştırın ve yatmadan 1 kaşık için


ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET)
1- Kantaron otu kaynatılıp bir cam kapta dolaba konur Sabahları 1 bardak içilir diyabet
2- Toz haline getirilmiş mahlep günde 1 çorba kaşığı içilir şeker
3- Böğürtlen kökü kaynatılıp suyu içilir
4- Kekik ve tarçın kaynatılıp içilir
5- Şeker hastalığında karaciğer ve pankreasın yükünü hafifletmek gerektiğinden hasta nişastalı gıdalar tüketmemelidir Kabak yeşil fasulye maydanoz tere gibi potasyum açısından zengin besinlere yönlendirilmelidir


ŞİŞMANLAMAK İÇİN
1- Tereyağı tahin pekmez fındık karışımlı kurabiyeler yenir öğün aralarında Üzerine ılık süt içilir
2- Fındık ezmesi ve hindistan cevizi rendesi karıştırılarak yenir
3- İncir ve anason beraber yenir 40 gün devam edilirse şişmanlatır
4- Ekmekle bal birlikte yenir
5- Çitlenbik tohumları yutulur


Önemli uyarı: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı tedavi amacı yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.