|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çok, hızlı, kanseri, sıcak, tetikliyor, yemek |
![]() |
Çok Sıcak Ve Hızlı Yemek Kanseri Tetikliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Sıcak Ve Hızlı Yemek Kanseri Tetikliyor![]() Çok sıcak ve hızlı yemek kanseri tetikliyor Mide kanseri ile beslenme ilişkisinin araştırıldığı çalışmada, yemekleri çok sıcak yemenin 3 ![]() ![]() ![]() Mide kanseri ile beslenme ilişkisinin araştırıldığı çalışma, yiyeceklere fazla tuz eklenmesinin 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil yapraklı sebzeler mide dostu Çalışmada, yeşil yapraklı sebzelerin, soğan ve sarımsağın günde bir kez tüketilmesinin ise mide kanseri riskini azaltığı, helikobakter piloriden korunulması ve tanı halinde mutlaka tam tedavinin şart olduğu ifade edildi ![]() ![]() ![]() ![]() Mide kanserinde tedavi seçeneklerinin kısıtlı olduğunu, bu nedenle koruyucu hekimliğin önem kazandığını vurgulayan Yalçın, beslenme şekli, yaşam tarzı değişikliği ve tütün kullanımının sonlandırılması ile riskin önemli ölçüde azaltılabileceğini ifade etti ![]() ![]() En sık görülen hastalıkların başında gastrit ve ülser var Çalışmada, tüm katılımcılara beslenme alışkanlıklarını ve besin tüketim sıklığını saptayacak nitelikte bir anket uyguladığını belirten Yalçın'ın verdiği bilgiye göre, katılımcılar çalışmadan 3 ![]() kapsıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sigara ve alkole dikkat Çalışma grubunda sigarayı bırakan ve hala içen kişilerin yüzde 59,4'ünün, 13-23 yıl boyunca günde 13-22 adet sigara içtikleri belirtiliyor ![]() ![]() Öte yandan, her iki grupta alkol kullanma oranları çok fazla olmamakla birlikte, mide kanserli hastaların tükettikleri alkol miktarının kontrol grubundakilerden anlamlı derecede fazla olduğu vurgulanıyor ![]() Fazla tuz mide kanserini tetikliyor Çalışmanın en dikkat çekici sonuçları ise şöyle: - Çok hızlı yemek yemek, mide kanseri riskini yaklaşık 5 ![]() ![]() - Yemekleri çok sıcak yemek, istatistiksel açıdan önemsiz olmakla birlikte 3 ![]() ![]() - Yemeklerin tuzlu yenilmesi, tuzsuz yenilmesine oranla mide kanseri riskini anlamlı derecede yükseltiyor ![]() ![]() ![]() - Mide kanseri açısından gün aşırı tuzlu ayran tüketimi 1 ![]() ![]() ![]() Her öğün turşu riski 7 kat artırıyor - Tuzlu çekirdek her gün tüketilen bir yiyecek olmamasına karşın, gün aşırı tüketilmesi halinde riski yaklaşık 1 ![]() ![]() - Günde bir kez kırmızı et tüketilmesi mide kanserine yol açabiliyor ![]() ![]() - Çalışmada, şeker kullanımına da dikkat edilmesi tavsiye ediliyor ![]() ![]() ![]() - Sık tüketim açısından kolalı içecekler riski yaklaşık 3 ![]() ![]() Soğan ve sarımsak riski azaltıyor Yeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağın günde bir kez tüketilmesi, mide kanseri riskini azaltıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|