![]() |
İçki İçince Yüzü Kızaranlar Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçki İçince Yüzü Kızaranlar Dikkat!İçki içince yüzü kızaranlar dikkat! İçki içince yüzleri kırmızıya dönen kişilerin, gırtlak kanserine yakalanma olasılığı daha yüksek ![]() New York Times gazetesinin haberinde, içki içildiğinde kişide beliren, mide bulantısı ve çarpıntının eşlik ettiği yüz kızarıklığının, çoğunlukla ALDH2 adlı bir enzimde kalıtsal olarak getirilen kusurdan kaynaklandığı ve Doğu Asya halklarının üçte birinden fazlasının, bu özelliği taşıdığı belirtildi ![]() ABD'de yapılan bir araştırmanın yazarı ve Ulusal Alkolün Kötüye Kullanımı ve Alkolizm Enstitüsü araştırmacısı olan doktor Philip J ![]() ![]() Sonuçları PLos Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, genin tek kopyasına sahip kişilerin, enzimdeki bu kusur nedeniyle vücutta biriken asetaldehit toksinine tolerans geliştirebileceği belirtildi ![]() Araştırma, ALDH2 enziminde kusur olan ve günde iki kadeh bira tüketen bir kişinin, enzim eksikliğine sahip olmayanlara oranla gırtlak kanserine yakalanma olasılığının 6 ila 10 kat daha fazla olduğunu gösterdi ![]() Söz konusu enzim kusuruna sahip Japon erkekler üzerinde yapılan araştırmada da, bu erkeklerin, haftalık alkol tüketimlerini 16 kadehin altına düşürdüklerinde, gırtlak kanserine yakalanma olasılıklarının kaydadeğer biçimde azaldığı gözlendi ![]() Doktor Philip J ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|