![]() |
Kanserin En Büyük Düşmanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserin En Büyük DüşmanıKanserin en büyük düşmanı Meme kanseri riskinden kurtulmak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın ![]() ![]() ![]() Uzmanlar, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve yiyen kadınlarda meme kanseri riskinin azaldığını, domates ve domatesli yemekleri çok yiyenlerde daha az kanser görüldüğünü kaydetti ![]() Öğle ve akşam yemeklerinde muhakkak domates, salatalık, yeşil yapraklı lahanalı bir salata ve yanında karnıbahar, lahana, pazı, yeşil biber ve akla gelebilecek her türlü sebze yemeğine yer verilmesi gerektiğini kaydeden Nacaroğlu, posalı yiyecekleri tercih edilmesi gerektiğini ve kepekli ekmeğin, bezelyenin, nohutun, mercimeğin önemli ölçüde posa sağladığını söyledi ![]() ![]() Bu nedenle, kansere yol açan ve kanserojen madde adı verilen etkenlerden uzak kalarak, kanser gelişmesini önleyen besinlerden bolca tüketerek kanserden korunabiliriz ![]() Kanser ve diğer bazı kronik hastalıklardan korunabilmek için öncelikle bitkisel kaynaklı tahıl, baklagil, sebze ve meyvelere dayanan beslenmeyle kanser riskini azaltmak mümkündür ![]() Özellikle prostat, meme kanseri gibi kanserler de bu tür beslenmenin kanseri önlediği artık bilinmektedir ![]() ![]() Yine bu çalışmalarda domates ve domatesli yemekleri çok yiyenlerde daha az kanser görüldüğü bildiriliyor ![]() ![]() ![]() Sabah kahvaltısında domates, salatalık, portakal, mandalina yada meyve suyunu tercih edelim ![]() ![]() Sabah kahvaltısında domates, salatalık, portakal, mandalina yada meyve suyunu tercih edelim ![]() ![]() Posalı yiyecekleri tercih edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok çeşitli yiyecekleri birlikte tüketelim ![]() ![]() ![]() ![]() "BESİNLERİN HAŞLANARAK VE BUHAR YOLUYLA PİŞİRİLMESİ EN SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMİDİR" Bartın İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, beslenme şekli kadar besinlerin pişirilmesi ve saklanmasının da önemli olduğunu belirterek, besinlerin haşlanarak ve buhar yoluyla pişirilmesinin en sağlıklı pişirme yöntemi olduğunu kaydetti ![]() Nacaroğlu, "Eğer besinler kızartma ve ızgara yöntemiyle pişiriliyorsa, çok yüksek ısıda pişiriliyor demektir ![]() ![]() ![]() Özellikle kızartmada kullanılan yağların birkaç defa kullanılması bu riski daha da arttırıyor ![]() ![]() Haşlama için kullanılan suyun içerisine birçok besleyici madde geçtiğinden bu suyun dökülmemesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Taze sebze ve meyve bulanamadığında, donmuş gıdalar tercih edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, günümüzde tarımda yoğun miktarda çeşitli kimyasal maddeler içeren tarım ilaçları kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|