![]() |
Hindi Eti Tüketilmiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Eti TüketilmiyorABD'de 8, İsrail'de 15, Avrupa ülkelerinde ise kişi başına yıllık 6 kilogram olan hindi eti tüketiminin, Türkiye'de sadece 400 gram olduğu bildirildi ![]() Hindi Üreticileri Platformu Başkanı Ömer Görener, Türkiye'de hindi eti üretiminin yaklaşık yüzde 90'ını karşılayan Bolca, Pınar, Banvit ve Alp Hindi firmaları olarak, Türk insanını hindi konusunda bilgilendirmeyi, bu sağlıklı alternatifin sofralarda daha fazla yer almasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi ![]() Türkiye'de hindi eti tüketim oranlarının gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok düşük olduğunu ifade eden Görener, şöyle konuştu: “2006 yılında 45 bin 750 ton olan hindi üretimi, 2007 sonunda 32 bin tona geriledi ![]() ![]() ![]() ![]() Görener, hindi etinin piliç ve kırmızı et arasında duran önemli ve değerli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayarak, genç bir nüfusa sahip Türkiye'de ete dayalı protein tüketiminin daha fazla olması gerektiğini savundu ![]() Hindi etinin en önemli avantajının, piliç etinin sağlık, kırmızı etin ise lezzetine sahip olması olduğunu belirten Görener, “Hindi eti, pilice göre daha düşük yağ oranına sahip ![]() ![]() “YILBAŞI YEMEĞİ ALGISI” Hindi Üreticileri Platformu Başkanı Görener, hindinin fiyat olarak kırmızı etin altında kaldığını belirterek, şunları kaydetti: “Ayrıca kırmızı etten daha kolay hazmedilebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|