![]() |
Ne Kadar Sağlıklı Pişiriyorsunuz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne Kadar Sağlıklı Pişiriyorsunuz?Markette, manavda, pazarda hep sağlıklı besinleri seçiyorsunuz ![]() Formsante Dergisi ¦ Domates: Pişirilmiş domates, çiğ domatese göre çok daha güçlü bir likopen deposudur ![]() ![]() ![]() ¦ Somon baliği: Yağlı balıklara biraz zeytinyağı sürüp fırında pişirmek balığın yağ oranını artırmaz, çünkü balık o yağı emmeyecektir ![]() ![]() ![]() ¦ Sarımsak: Sarımsağı çiğ yemek yerine ezmek ve pişirmeden önce 30 dakika boyunca bekletmek içeriğindeki kalbi koruyucu maddeleri aktif hale getiriyor ![]() ![]() ¦ Brokoii: Brokolinln içeriğinde bulunan besin maddelerini korumak İçin en iyi yöntem buharda pişirmek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|