![]() |
Kanser Riskine Karşı Elma Tüketin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Riskine Karşı Elma TüketinElma kabuğundaki `triterpenoids` adlı maddenin, kanser hücrelerinin büyüyüp çoğalmasını engellediği veya öldürdüğü belirlendi ![]() ![]() Elma kabuğundaki `triterpenoids` adlı maddenin, kanser hücrelerinin büyüyüp çoğalmasını engellediği veya öldürdüğü belirlendi ![]() ![]() Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Merkezi Müdürü Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Gökbel, ABD`nin saygın üniversitelerinden Cornell Üniversitesi araştırmacılarının, elma kabuğundaki `triterpenoids` adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünü tespit ettiğini vurguladı ![]() Özellikle karaciğer kanseri, kalın bağırsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olan elmanın bu özelliğinin, elma kabuğundan izole edilen `triterpenoids` adı verilen maddeden dolayı olabileceğinin bilimsel çalışmalarda ortaya konulduğunu anlatan Gökbel, `Daha önce yapılan çalışmalarda elmanın, farelerde meme tümörüne karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı ![]() ![]() Gökbel, ülkemizde her yıl 150 bin kişinin kanser hastalığına yakalandığını, kanserli hastaların tedavisinin sağlık harcamaları içinde büyük bir yer tuttuğunu belirtti ![]() Kanser vakalarının artmasındaki ana sebeplerden birinin sağlıksız beslenme olduğunu ifade eden Prof ![]() ![]() `Özellikle meyve ve sebze tüketme alışkanlığının yeterli olmamasının da kanser vakalarının artışında bir etken olduğu söylenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Gökbel, ayrıca okullarda meyve, salata ve süt gibi gıdaların öğrenciler tarafından bol miktarda tüketilmesini sağlayacak çalışmalar yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|