|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diyor, hafta, iki, kalp, krizi, önce, ‘geliyorum’ |
![]() |
Kalp Krizi İki Hafta Önce ‘Geliyorum’ Diyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Krizi İki Hafta Önce ‘Geliyorum’ DiyorKalp krizi iki hafta önce ‘geliyorum’ diyor 2012-03-23 Krizin atardamarlardaki kan ölçümleri sayesinde tahmin edilmesinin mümkün olduğu görüldü ![]() T24 - ABD’de yapılan bir araştırma sonucunda, kalp krizi geçiren kişilerin kriz sinyalini en az iki hafta önceden verdiği ortaya çıktı ![]() ![]() Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmada, daha önce kalp krizi geçirmiş 50 kişi ile sağlıklı kişilerin atardamarlarındaki kan hücreleri karşılaştırıldı ![]() ![]() Sağlıklı kişilerde mililitre kan başına 2 ila 5 arasında kalan CEC hücreleri, kalp krizi geçiren kişilerde 12 ila 51 arasında çıkıyor ![]() ![]() Kalp krizlerinin çoğu, kalbi besleyen damarların tıkanmasıyla oluşuyor ![]() ![]() ![]() 2 yıla uygulanabilir Uzmanlar, işte kalp damarlarındaki CEC hücrelerinde bu dönemde başladığı düşünülen artışın, krizin habercisi olarak tanımlanabileceğini söylüyor ![]() ![]() Araştırmayı yürüten doktorlardan Raghava Gollapudi, “Bir veya iki yıl içerisinde hastanelerin acil birimlerinde yapılacak kan testleriyle kriz riski taşıyan insanları tespit etmek mümkün olacak” diye konuştu ![]() http://t24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|