![]() |
Camel'in Üzerindeki Deve Nereden Geliyor ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Camel'in Üzerindeki Deve Nereden Geliyor ?Camel'in Üzerindeki Deve Nereden Geliyor ? Porter kaptanliginda bir gemi Marmara Denizi'nden giris yapar Istanbul Bogazi'na ![]() Tophane aciklarinda demirleyen bu gemi tum Istanbul'un ilgi odagi olur ![]() Geminin Istanbul'a geldigini duyan herkes, ama herkes Tophane'ye dogru kosar ![]() Neden mi? Bunun nedeni geminin diregine asili bayrak ![]() Evet oyle bir bayraktir ki bu; ustunde cok ama cok sayida yildiz vardir ve Istanbul'lu bu kadar yildizi bir bayrakta ilk kez birarada gormektedir ![]() Tahtta donemin padisahi Sultan Abdulmecid oturmakta ![]() -Lala bu gelen kim ola? -Devletlim, Amerika BirlesIk Devletleri derler namina ![]() Abdulmecid sasirir ![]() -Tek baslarina gemi alamamislar da, birlesmisler de mi almislar? Kim bu Amerika? Ne isterler bizden? Neden geldi bir savas gemisi, David Dixon Porter kaptanliginda Istanbul'a? O yillarda mavi ceketliler, yani Amerika suvarileri kararli ![]() ve Amerikalilar kizilderililerin islerini bitirecekler ama atlar colde gitmiyor!!!! Ne gider bu colde ? "Colde giden bir hayvan olsa, kizilderililerin isini bitirecegiz" derler ama oyle bir hayvan yok ki! Biri cikiyor diyor ki: -Efendim colde giden bir hayvan var ![]() - Nedir? -Deve -Ne? -Deve Bakin o yillarda biz Amerika'yi, Amerika ise deveyi tanimiyor ![]() ![]() -Kimde vardir bu deve gidip alalim -Osmanlida var -Gidilsin 30 deve satin alinsin ![]() David Dixon Porter o 30 deveyi satin almak icin geldi Istanbul'a ![]() Abdulmecid: 2 Deve de benden hediye bu Amerika'ya belli olmaz bakarsin bizim de bunlara isimiz duser Olmaz ya !! Abdulmecid 'in de hediye ettigi 2 deve ile birlikte tam 32 deve ile David Dixon Porter kaptanligindaki ABD savas gemisi Marmara Denizinden ayrildi ![]() Iste bu da bizim tarihimizde Amerika BirlesIk Devletleri'ne ilk ve tek silah yardimimizdir ![]() Ve bu deve daha sonralari Turk-Amerikan tutunu ile elde edilen bir sigara paketinin uzerinde yerini aldi ![]() Camel Osmanlinin Amerika'ya satmis oldugu, Amerika'nin tanimadigi deve ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Camel'in Üzerindeki Deve Nereden Geliyor ? |
![]() |
![]() |
#2 |
kezban
|
![]() Cevap : Camel'in Üzerindeki Deve Nereden Geliyor ?enteresan ama şu kısmı çok beğendim; Lala bu gelen kim ola? -Devletlim, Amerika BirlesIk Devletleri derler namina ![]() Abdulmecid sasirir ![]() -Tek baslarina gemi alamamislar da, birlesmisler de mi almislar? Kim bu Amerika? Ne isterler bizden? =)=)=)
![]() |
|