08-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boynunu Delip Kalbini Temizlediler!
İzmir Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 24 yaşındaki İlknur Aksakal'ın göğüs boşluğunda, kalp üzerinde bir kitle tespit edildi Ameliyatla kitlenin alınması gerektiği söylenen evli ve iki çocuk annesi Aksakal, önce operasyon yapılmasını istemedi Ağrıları devam edince yeniden hastaneye başvuran Aksakal, kalp çarpıntısı rahatsızlığı bulunduğu için ''hastaya en az zarar verecek bir yöntemle'' ameliyat edildi
Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 Göğüs Cerrahisi Servisi'nden Opr Dr Kenan Can Ceylan, dünyada nadir uygulanan ''videotorakoskopik transservikal timektomi'' yöntemiyle hastayı 1 saatte ameliyat ettiklerini söyledi
Bu tür şikayeti olan hastaların genelde ''iman tahtası''nın kesildiğini ve göğüs boşluğuna girilip kalp üzerindeki timik dokunun çıkartıldığını anlatan Ceylan, şöyle konuştu:
''Oysa biz hastanın boynundan 5 santimlik küçük bir kesi yapıp videotorakoskopik yöntemle göğüs boşluğunda kalp üzerindeki 5 santimlik timik dokuyu tamamen çıkarttık Hastayı, dünyada nadiren uygulanan yöntemle ameliyat ettik, kitleyi aldık Hasta bir gün sonra taburcu oldu Hastanın çabuk yorulmasına neden olan bu kitle çok düşük bir oranla da olsa ileri yaşlarda kansere çevirebilirdi İman tahtası kesilmediği için hasta hem ameliyat ağrısı çekmedi hem ameliyat sonrası bir haftaya yakın hastanede yatmak zorunda kalmadı Göğsün ön yüzünde büyük bir ameliyat izi olmadı ''
-AMELİYATTAN 1 GÜN SONRA TABURCU OLDU-
Bir saatlik ameliyatın ardından hastaneden bir gün sonra taburcu olan İlknur Aksakal ise yorgunluk ve göğüs ağrısı şikayetinin ameliyat sonrasında tamamen ortadan kalktığını söyledi
Hastaneye ilk başvurduğunda ameliyat olmaktan korktuğunu, doktorların bunun üzerine farklı bir yöntemle operasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Aksakal, ''Kitle var dendiğinde başta çok kötü şeyler düşündüm ama iyi ki ameliyat olmuşum Artık yorgunluk da hissetmiyorum, ağrı da çekmiyorum Ameliyatımı gerçekleştiren doktorlara ve ekibe çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu
|
|
|