![]() |
Ergenlik Döneminde Beslenmeye Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ergenlik Döneminde Beslenmeye Dikkat!Ergenlik döneminde sağlıksız beslenenlerin, çocuklarının kronik hastalıklara yakalanmasına zemin hazırladıkları belirtildi ![]() Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Antiaging ve Estetik Tıp Kongresi için Antalya’ya gelen Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beslenmenin insan yaşamında büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek bir besine dayalı, enerjisi kısıtlanan beslenme şekillerinin hem bireyleri hem de doğacak çocuklarını olumsuz etkileyeceğini ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ergenlik Döneminde Beslenmeye Dikkat! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ergenlik Döneminde Beslenmeye Dikkat!Vücudun koruma sisteminin etkinliğini artıran demir, kalsiyum, çinko gibi minerallerin de alınması gerektiğine dikkati çeken Prof ![]() ![]() halinde, kişide ve ileride dünyaya gelecek bebeğinde hastalık riskini artırdığını söyledi ![]() -KRONİK HASTALIKLAR- İnsanların yaşamlarının tüm dönemlerinde dengeli beslenmesi gerektiğini ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() Çeşitli araştırmalarla kronik hastalıkların, bireylerin anne ve babasının çocukluk dönemindeki beslenme alışkanlıklarıyla ilintili olduğunun kanıtlandığını bildiren Prof ![]() ![]() ![]() Özellikle protein alımının önemine işaret eden Prof ![]() ![]() ![]() "Hayatının bir döneminde protein yetersizliğiyle karşılaşan bireylerin bebeklerinin kronik hastalıklara yakalanma riski daha yüksek ![]() ![]() ![]() Proteinin hayvansal kaynaklı olmasının kalitesini artırdığını söyleyen Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ergenlik Döneminde Beslenmeye Dikkat! |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ergenlik Döneminde Beslenmeye Dikkat!-BEYNİN GELİŞMEMESİ VE ÖZÜRLÜ BEBEK- Prof ![]() ![]() ![]() Ergenlik ve sonrasında portakal, mandalina, greyfurt, kavun, karpuz, fasulye, brokoli, ıspanak, fındık gibi birçok besinden karşılanabilen folik asitten günde 400 mikrogram tüketilmesi gerektiğini bildiren Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Doğurganlık çağında iyot tüketiminin önemine de işaret eden Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|