![]() |
Yoğurdun Besinsel Yararı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurdun Besinsel YararıHer gün yada her 2 günde bir yedigimiz yogurdun faydalarının bu kadar oldugunu biliyormuydunuz ![]() Proteince zengindir ![]() İyi kalsiyum kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Bir adet muz kadar çok potasyum içerir ![]() B vitamini enzimi olan riboflavinin mükemmel kaynağıdır ![]() Laktaz enzimi üretimiyle laktoz sindirimini artırır ![]() Bazı yoğurt tiplerinde bulunan aktif kültürler, ishale karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olur ![]() Bağışıklık sistemini saldırılara karşı geliştirerek, göğüs ve kolon kanseri riskinin azalmasında yardımcı olabilir ![]() En besleyici yoğurt nasıl seçilir? Serpintilerden ve parlak renklerden uzak durun ve bu önemli konularda yerinde seçimler yapın: Yoğurdun ktusunda Lactobacillus acidophilus ya da Bifidus gibi “canlı ve aktif” kültürleri içerdiği açıkça belirtilmeli ![]() ![]() Servis başına en azından 300 mg kalsiyum içermeli ![]() Son kullanma tarihlerine dikkat edin, bu tarihten sonra yararlı aktif kültür miktarı azalır ![]() Yoğurt günün her anında çok lezzetlidir! Ayçiçeği tohumları, doğranmış kuruyemişler ya da buğday tohumuyla hoş ve besleyici bir karışım elde edebilirsiniz ![]() ![]() Yoğurda doğranmış taze meyveler ekleyin ![]() Tatlı yoğurt seviyorsanız bal serpiştirin ![]() Nefis bir kahvaltı ya da öğleden sonra atıştırmalığı için, az yağlı tahıl gevreğini süt yerine yoğurtla kaplayın ![]() Öğleyin yoğurt tüketin ![]() Sos ve salatalarda mayonez ya da ekşi krema yerine yağsız sade yoğurt kullanın ![]() ![]() ![]() Nefis bir yemek sonrası tatlı için taze meyveyle vanilyalı yoğurdu kat kat yapıp tüketin ![]() |
![]() |
![]() |
|