Yeşil Elbise.. |
|
|
#1 |
|
zeynoo
|
Yeşil Elbise..Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu
![]() -Gel seni camiye götüreyim,dedim Bugün Cuma biliyorsun![]() -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,dedi -Biliyorum ama,sebebini gerçekten merak ediyorum ![]() -Ne bileyim olmuyor işte,dedi Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri çıkar diye endişe ediyorum![]() Gayri ihtiyari gülmeye başladım ![]() -Herhalde şaka yapıyorsun,dedim Bunun için cami terkedilir mi?-Ciddi söylüyorum,dedi Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin![]() Gerçekten öyleydi Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı![]() -Peki,dedim Hayatında hiç camiye gitmedin mi?-Çocukken dedmle birkaç kere gitmiştim,dedi Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum![]() Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti Daha sonra el sıkışıp ayrıldık![]() Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra,kendisinin camide olduğunu söylediler Hemen gittim Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı![]() Yavaşca yanına yaklaştım ve kısık bir sesle: -Hani,dedim Camiye gelmeyecektin?Hiç sesini çıkarmadı Çünkü musalla taşının üzerinde,yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu![]() |
|
|
|