Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, içenler, kanserden, korunuyor, kurtuluyor, suyu, taze, unutkanlıktan

Taze Havuç Suyu İçenler 'Unutkanlık'tan Kurtuluyor, 'Kanser'den Korunuyor!

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Havuç Suyu İçenler 'Unutkanlık'tan Kurtuluyor, 'Kanser'den Korunuyor!




Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, sevdiğimiz her şeyin ama her şeyin bir dili var Siz onları tüketirken duygularını hissediyor musunuz? Doğal mı yapay mı, doğru mu yalan mı, dost mu düşman mı, helal mi haram mı, faydalı mı zararlı mı diye düşünüyor musunuz? Sevgiyle ve şefkatle mi karşılıyorsunuz doğal ihtiyaçlarınızı, yoksa telaş ve koşuşturmaca halinde duygusuzca mı?

Mutsuz ve hastalıklı hayatların başlıca sebebinin beslenme olduğunu artık hepimiz biliyoruz! Peki beslenmenin sadece yemek yemek olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hazırladığımız yemek ve sofrada, görüntü ve malzemeler kadar içine kattığımız sevginin en kıymetli şifa olduğunu unutmayalım!

Bitkiler kökü, gövdesi, yaprağı, tohumu, çiçeği ile birer mucize… Hem insanlar, hem de hayvanlar için, her türlü şifa onlarda!

İşte size helalinden bir tabiat harikası… Kökü, yaprağı, tohumu, çiçeği ile havuç, günlük hayatımız için tam bir can simidi!

Sinirleri rahatlatıyor, unutkanlık şikayetlerini ortadan kaldırıyor, afrodizyak etkisiyle güç ve enerji vererek mutluluk kaynağı oluyor, kanser hastalıklarına karşı koruyor, kalbin dostu, midenin rahatlatıcı merhemi, sindirim sisteminin doğal temizlik makinası, gözlerin ilacı, cildin güzellik kaynağı… HAVUÇ
Kökleri sebze olarak yenilen iki yıllık, otsu bir kültür bitkisi olan havucu, oluklu gövdesi ve dereotununkine benzeyen ince yaprakları ile akıllı tavşanlar çoktan keşfetmiş! Çiçekleri beyaz ve pembe renkli, meyveleri (tohumlar) ise uzunca (2-4mm uzunlukla) yumurta biçimindedir


Düzenli havuç yiyen kardiyolog ve onkolog tanımıyor!

Günde sedece üç havuç yemek sizi hem kardiyologdan hem de onkologdan uzak tutmaya yetebilir

ABD’de yapılan araştırmalar neticesinde; Akciğer, Ağız, Gırtlak, Mide, Bağırsak, Mesane, Prostat ve Göğüs kanseri gibi birçok kanser çeşidine yakalanma riskini azaltabilir!

Paris Tıp Fakültesi eski dekanlarından Prof Dr Binet’nin çalışmaları havucun kandaki alyuvarları çoğalttığını, aynı zamanda kanın cinsini ıslah ettiğini göstermiştir 1960 yılında Sovyet doktorlarının yaptığı araştırmalar da havucun damarların genişlemesine yardımcı olduğunu ortaya koymuştur

Yemeklerden önce havuç salatası, sindirim sistemin doğal temizlik makinası
Dr Hensen öksürüğe ve uykusuzluğa karşı havucu tavsiye etmektedir Havuç gençlik kaynağıdır ve “dört harika”dan biridir (Öbür harikalar limon, sarımsak ve kekiktir) Havuç sindirimi kolaylaştırdığı için tahıl ve kuru sebzelerle birlikte yenmelidir Ayrıca tüm sindirim sistemini temizlediğinden, yemeklerden önce çiğ havuç salatası yenmesi tavsiye edilir

Bu sebzenin yalnız kendisi değil, körpe yaprakları ve tohumu da kullanılır Yapraklarında bol miktarda kalsiyum vardır (Bunları çöpe atmamalı, günlük salatalara katmalı!)


Havucun faydaları

Havucun özelliği bileşimindeki karoten yani provitamin A’dır Bu vitaminin eksikliğinde gece görmek güçleşir, cilt kurur, yüzde zamansız çizgiler belirir, koku alma duyusu zayıflar Mide özsuyu eksikliği, ağızda kuruluk, saçta kuruluk ve kırılma gibi belirtiler de olasılıkla A vitamini eksikliğinden meydana gelir Günde 1 bardak havuç içmekle bütün bu rahatsızlıklar ortadan kalkar

Havuç ayrıca sinir sistemi için gerekli olan B1, B2 ve C vitaminlerini de içerir Karaciğer-safra kesesi yetersizliğinde özellikle havuç tavsiye edilir Gut hastalığından yakınanlar ve romatizmalılar da bu sebzeden yararlanabilirler

Çiğ havuç rendesi (püre halinde) yanıklara ve abselere iyi gelir Dişleri yeni çıkmakta olan bebekler çiğ havucu (çubuk halinde kesilmiş) emzik gibi çiğnediklerinde dişlerin çıkması kolaylaşır Havuç nefes darlığına da yararlıdır

Hamile bayanların bol miktarda havuç yemesi tavsiye edilir

Bebekler için anne sütünden sonra en kıymetli besin havuçtur

Emziren kadınların sütünü çoğaltır ve zenginleştirir Anne ve bebeğin dişlerini kuvvetlendirir, görme gücünü artırır Yanıkları, dış ve iç yaraları iyileştirir

Havuç, düzenli olarak yenildiğinde, sigara içen kişileri de içermek üzere, bedenin akciğer kanserine yakalanma riskini aza indirgemektedir

Ayrıca havucu sık ve bol tüketen kişilerin gırtlak, mesane, rahim, kalınbağırsak, prostat ve yemek borusu kanserlerine yakalanma riski yüzde 50, menopoz dönemi sonrası kadınlarda göğüs kanserine yakalanma riskinin de yüzde 20 oranında azaldığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır

Havuç aynı zamanda börek beyin ve kalp damarlarının düzenli çalışmasına yardımcı olur

Hücrelerin canlanmasında ve çoğalmasında olumlu etkisi vardır Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder Bağırsakları çalıştırır, yara ve iltihabını çabucak iyileştirir Sarılığa, ergenlik sivilcesine, ses kısıklığına iyi gelir

Düşük bir (35) glisemik endeksine sahiptir Bu sebeple zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır Ancak çiğ olarak tüketilmelidir, rendelenerek salata şeklinde tüketilebilir

Havuç olgunlaştıkça şeker oranı da azalır Havucun kendine has rengi ne kadar güçlü ise içerdiği beta-karoten maddesi de o kadar fazla olmaktadır


Tohumu nelere iyi gelir?

Havucun tohumları da çok kıymetlidir Mide ve bağırsak gazlarını giderir, idrarı söktürür, böbrek ve mesane taşlarını düşürür, kurt düşürücü özelliği vardır, regl düzenleyicidir, hidrofiz hastalığına (karında su toplanması) iyi gelir, afrodizyak etkilidir Havuç tohumu; Sabit yağ, rezin ve yüzde 0,5-1,6 uçucu yağ içermektedir

Tohumlarından yüzde 5 oranın da yapılan çay günde 2-3 bardak içilebilir
Meyvelerin dövülmesi veya öğütülmesi ile elde edilen toz, az miktarda su ile karıştırılıp hap halinde günde 1-3 gr alınabilir

Havuç tohumlarına Diyabakır yöresinde yeregeçen, keşür, Erzurum yöresinde ise pörçüklü isimleri verilmektedir


Havuç suyu içerken dikkat edilmesi gerekenler

Uzmanların açıklamalarına göre: A vitamini yağda çözünen bir vitamindir Havuç suyunu doğrudan içtiğimiz takdirde içerdiği A vitamininden tam anlamıyla istifade edemeyiz İçerdiği A vitaminini büyük bir oranda vücudumuza kazandırmak istiyorsak, bu takdirde bir bardak havuç suyunun içerisine iki-üç damla saf zeytinyağı damlatmamız gerekir

A ve E vitamini hücre içerisinde denge halinde bulunur Fazla alınan E vitamini yorgunluk yapar Bundan dolayı çok fazla E vitaminin alınması demek, hücrelerden A vitaminin atılması demektir Aynı şekilde çok fazla A vitaminin kullanılması demek hücre içindeki E vitaminin belirli oranda dışarı atılmasına neden olur Bu da, hücre içindeki E vitaminin belirli oranda dışarı atılmasına neden olur Bu da hücre içindeki A ve E vitamin dengesinin bozulması anlamına gelir


Prof Maranki’den Reflü ve Ülser için reçete

Havuç midedeki ülserli kısımların iyileşmesini sağlar Reflü ve ülser şikayeti olanlar sabah ve akşam birer çay bardağı taze sıkılmış havuç tüketirlerse tedaviye yardımcı olur

(Günde iki çay bardağından fazla tüketilmemelidir)

Prof Saraçoğlu’ndan “Unutkanlığa” ve “Alzheimer”e karşı havuç kürü
Üç ay boyunca hergün, akşam yemeğinden iki saat sonra taze sıkılmış ve içine iki-üç damla saf zeytinyağı damlatılmış bir bardak havuç suyu içilerek uygulanacaktır

Üç ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa yine aynı uygulamaya devam etmek gerekir

Havuç suyu içtikten sonra başka bir şey içmemeye özen gösteriniz, hergün akşam taze olarak hazırlanması ve fazla bekletilmeden tüketilmesi gerekir

Bu uygulama aynı zamanda akciğer ve deri kanserine ve de kalp krizine karşı da bir önleyicidir Tavsiye edilen kür ile havucun diğer bütün etkin maddelerinden de faydalanıyorsunuz

Dikkat: Piyasada hazır satılan havuç sularını tercih etmeyiniz! Pazar veya marketten alırken ona dokunup tazeliğini hissedin, size şifalı geleciğine inanın…


Havuç seçmenin püf noktaları

Kök kısmının taze, çürümemiş olmasına,

Uç kısmının sivri değil, yuvarlak başlı olmasına,

Eğri büğrü ve çok iri değil, düzgün gelişmiş orta boylu olmasına,

Yeşil ve ham değil, olgunlaşmış olmasına,

Yumuşak ve ölüşmüş değil, sert ve gevrek olmasına,

Bir de ıslatılmamış veya buzhaneye girmemiş olmasına dikkat ediniz!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.