![]() |
Soyanın Azı Karar Çoğu Zarar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soyanın Azı Karar Çoğu ZararSoya denince akla çoğunlukla soya fasulyesi geliyor ![]() ![]() Soya fasulyesi omega-3 yağları, çoklu doymamış yağ, B vitamini, demir, çinko, antioksidanlar, fitokimyasallar ve liften zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp hastalıklarına karşı koruyucu Soya fasulyesinin bu kadar değerli olmasının bir diğer önemli nedeni de özellikle kanser ve kalp hastalıklarında önleyici, düzenleyici ve kontrol edici etkilerinin olmasıdır ![]() Soya fasulyesinin cilt sağlığı ve güzelliği bakımından önemi büyüktür ![]() ![]() ![]() Fazla tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler Soyada (ve diğer baklagiller) bulunan birçok besleyici ve sağlık için faydalı madde arasında iki ana izoflavon çeşidi genistein ve daidzein adında fitoostrojenler vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soya ve soyadan yapılan besinler • Soya sütü soya fasulyesinin haşlama suyu • Tofu soya peyniri • Tempeh, miso, natto ve soya sosu mayalı pişmiş soya fasulyeleri • Soya unu Soya ile ilgili genel öneriler • Soya tüketimini günde bir porsiyonla sınırlayın (30 mg’dan fazla izoflavon almayın) ![]() • Tofu, tempeh, miso gibi kaliteli soya yiyeceklerini tercih edin ![]() • Fazla işleme tabi tutulmuş soya yiyeceklerini kullanmayın ![]() • Genistein ve daidzein gibi izoflavonlardan yapılmış soya takviyelerinden kaçının ![]() |
![]() |
![]() |
|