![]() |
Kivi Mevsiminde Yenmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kivi Mevsiminde YenmeliKivi üreticilerinin yüksek gelir elde etmek amacıyla ürünü erken hasat ettikleri, bu nedenle piyasada olgunlaşmamış, tadını almamış ve ekşi kivilerin satıldığı bildirildi ![]() Türkiye'de kivi üretiminin yapıldığı ilk ve en önemli merkez olan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde görevli yüksek ziraat mühendisi Kemal Abdurrahim Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zamanından önce hasat edilen kivilerin henüz yenilecek seviyeye gelmediğini, ürünü bu dönemde alan tüketicinin meyveden tat alamadığını bildirdi ![]() Erken hasat edilen ürünlerin, kiviye yeni alışan kişilerde “Kivinin damak zevkine uygun olmadığı” yönünde imaj oluşturduğunu ifade eden Kahraman, “Bazı üreticilerin daha yüksek gelir elde etmek amacıyla kiviyi erken hasat etmeleri, piyasada henüz olgunlaşmamış, tadını almamış, ekşi kivilerin bulunmasına neden olmaktadır ![]() ![]() ![]() Kahraman, kivinin Türkiye'de yıllara göre değişmekle beraber, ekim ayı sonu ile kasım ayı başlarında hasat edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Ürünün hasadının ardından olgunlaşması için en az 2 hafta gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|