Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
0709, başlıyor, kayıtlar, üniversitelere

Üniversitelere Kayıtlar Başlıyor 07.09

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üniversitelere Kayıtlar Başlıyor 07.09

Üniversitelerde 1 Eylülde başlayan kayıt işlemleri yarın tamamlanacak 2008-ÖSS sonucunda üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuruyor

Kayıt için belirlenen gün adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor Adaylar kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabiliyor

Bildirilen süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekiyor

Bu arada, ÖSYM'nin hazırladığı 2008 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan uyarılara göre, ''yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak'' zorundalar

Kayıt için adaylar bizzat başvuracaklar Postayla kayıt yapılmayacak Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek Belgeler eksik ise kayıt yapılmayacak Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar hak iddia edemeyecek Üniversiteler, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek

-EK YERLEŞTİRME-

Öte yandan, üniversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak Üniversiteler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildirecekler Ek yerleştirme başvuruları 8-13 Ekim 2008 tarihleri arasında alınacak

ÖSS merkezi yerleştirme sonucuna göre üniversitelerde 17 bini ön lisans programlarında olmak üzere toplam 24 bin boş kontenjan bulunuyor

AA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com