![]() |
Yabancılar Üniversitelere De El Attı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabancılar Üniversitelere De El AttıBilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 1996 yılında kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin yüzde 50'si ABD'li eğitim şirketi Laureate Education'a satıldı ![]() Dünya çapında 15 ülkede okulu olan Laureate Education'ın ortak olduğu okullarda 250 bin öğrenci eğitim görüyor ![]() ![]() 1998 yılından bu yana yüksek eğitim sektöründe faaliyet gösteren Laureate Education, eğitim sektöründe hızlı ve karlı büyümesiyle dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şirketin dünya genelinde ortak olduğu üniversite ile kolejlerde üniversite ve lise sonrası mesleki program eğitimleri veriliyor ![]() ![]() ![]() MÜTEVELLİ HEYETİ DEĞİŞİYOR Öte yandan Bilgi Üniversitesi'nin yüzde 50'sinin ABD'li eğitim şirketine satılmasının ardından Bilgi Üniversitesi'nin sekiz kişi olan mütevelli heyetinin dördü, ABD'li Laureate Education'ın şirketini temsil edecek ![]() ![]() ![]() Bilgi'nin künyesi 'OKUL için değil, yaşam için öğrenmeliyiz' ilkesiyle yola çıkan Bilgi Üniversitesi'nin bin 900'ü burslu olmak üzere toplam 9 bin 23 öğrencisi bulunuyor ![]() ![]() Laureate'in bazı okulları GLION Institute of Higher Education, Institute for Executive Development, Institut Français de Gestion, Les Roches Hotel Management School, Universidad del Valle de Mexico, Universidad Latinoamericana de Ciencia y Tecnologia, Universidad Tecnologica Centroamericana, Academia de Idiomas y Estudios Profesionales ![]() Samanyoluhaber ![]() |
![]() |
![]() |
|