![]() |
&Quot;Les&Quot;İn Adı &Quot;Ales&Quot; Oldu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Les&Quot;İn Adı &Quot;Ales&Quot; OlduÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarında belirli akademik kadrolara atanmak ve ya lisansüstü eğitimi yapmak isteyen adayların dikkat edilmesi gereken değişiklikler açıklandı ![]() ![]() Yükseköğretim Genel Kurulunun 2 Şubat 2007 günü yapılan toplantısında, yükseköğretim kurumlarında yukarıda sayılan öğretim elemanı kadrolarına atanmak için yapılması gereken sınav ile Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavının (LES) birleştirilmesine ve yeni sınavın adının “Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” olmasına karar verildi ![]() Belirli akademik kadrolara atanmak isteyenler ile lisansüstü eğitimi yapmak isteyenlerin gireceği ALES sınavı ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılacak ![]() ![]() ![]() ![]() ALES’e katılan adaylar için sözel, sayısal ve eşit ağırlıklı ALES puanları hesaplanacak ![]() ![]() ![]() Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2007 yılı ilkbahar döneminde 22 Nisan 2007 Pazar günü 40 merkezde yapılıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|