Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatir, anneye, bakmanın, ebûlhasenilharkânî, önemi, şöyle

Ebû'l-Haseni'l-Harkânî (k.s) Hz Şöyle Anlatir (Anneye bakmanın önemi)

Eski 08-14-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Ebû'l-Haseni'l-Harkânî (k.s) Hz Şöyle Anlatir (Anneye bakmanın önemi)

Ebû'l-Haseni'l-Harkânî (ks) hazretleri söyle anlatir:

Iki kardes vardi Bu iki kardesin hizmete muhtac bir anneleri vardi Her gece kardeslerden biri annenin hizmeti ile mesgul olur, digeri Allah Teâlâ'ya ibâdet ederdi Bir aksam, Allah Teâlâ'ya ibâdet kardes, yaptigi ibâdetten, duydugu hazdan dolayi kardesine:

"Bu gece de anneme sen hizmet et, ben ibâdet edeyim", dedi

Kardesi kabul etti Ibâdet ederken secdede uyuya kaldi ve o anda bir rüya gördü Rüyasinda bir ses ona:

"Kardesini affettik, seni de onun hatiri icin bagisladik",
deyince genc:
"Ben Allah Teâlâ'ya ibâdet ediyorum Kardesim ise anneme hizmet ediyor Fakat beni onun yaptigi amel yüzünden bagisliyorsunuz!", dedi
Ses ona:
"Evet senin yaptigin ibâdetlere bizim hic ihtiyacimiz yok Fakat, kardesin annene yaptigi hizmetlere annenin ihtiyaci vardi" karsiligini verdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com