Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilekçe, istanbul, marmara, ünide, yüzlerce

Marmara Üni.'De Yüzlerce Dilekçe - İstanbul

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmara Üni.'De Yüzlerce Dilekçe - İstanbul

Geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi'nde yönetmelik değişikliği için dava açan bir öğrenci davayı kazanmıştı Bu emsal dava ile birlikte karara itiraz eden yüzlerce öğrenci dilekçe verdi

24 Ağustos 2008 gün 26977 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan “Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” GEÇİCİ MADDE 1’sinin 1 fıkrasında “Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce Üniversiteye kayıtlı olan öğrencilerden; kayıt dondurarak veya hazırlık sınıfını bitirerek bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler hariç, diğer öğrencilere bu Yönetmeliğin 42 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri uygulanır denilerek, bu tarihten önce Marmara Üniversitesine kayıt yaptıran birçok öğrenciyi etkiledi

Bu tarihten önce okula kayıt yaptıran bir öğrencinin açtığı iptal davası; İstanbul 1 İdare Mahkemesi, öğrencinin kayıt yaptığı 2006-2007 yilinda geçerli olan yönetmelik hükümlerinin uygulanması gerektiğinden hakkındaki işlemin yürütülmesine karar verdi

Aynı durumda olan ve bu yönetmelikten olumsuz etkilenen yüzlerce Marmara Üniversitesi öğrencisi, 11 Ocak 2010 tarihinde saat 1300’te Rektörlük binasının önünde toplandı Rektörle görüşme talebinde bulunan öğrencilere, Rektörlük olumlu yanıt vermedi ve sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışan öğrencileri muatap almadı

Öğrenci temsilcileri diyalog çabalarında ısrarcı olduklarını ve Üniversite yönetimiyle görüşmek için çabalarına devam edeceklerini, Rektörlüğün de diyalog yolunu açmasını istediklerini belirttiler Daha sonra öğrenciler, Rektörlüğe mahkeme kararı gereği tüm hakların kendilerine de verilmesini talep eden dilekçelerini verdiler

Konu ile ilgili açıklama yapan bölümlerin öğrenci temsilcileri, dilekçe veremeyen arkadaşlarının yarın ve sonraki günlerde dilekçelerini vermeye devam edeceklerini, dilekçelerine olumlu yanıt alamazlarsa; demokratik ve hukuksal süreçlerle haklarını aramaya devam etme konusunda kararlı olduklarını belirttiler Konu ile ilgili, okullarda tartışma süreçlerine devam edileceğini;, bundan sonraki gelişmelere göre haklarını aramaya devam edeceklerini bildirdikten sonra, alkışlarla dağıldılar

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

Üniversitenize 200 – 200 eğitim öğretim yılında kayıt yaptırdım

Kayıt yaptırdığım tarihte geçerli olan Sınav Yönetmeliği 24082008 gün 26977 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sınav Yönetmeliği'nin 42 maddesi ile yürürlükten kaldırıldı ve intibak geçici 1 madde ile; Bu yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce kayıtlı öğrencilerden sadece kayıt dondurarak veya hazırlık sınıfını bitirerek bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin yeni yönetmelik, diğer öğrencilerin ise eski yönetmelik hükümlerine tabi olacağı, belirtilmiştir

Aynı konumdaki öğrencinizin açtığı iptal davasında İstanbul 1 İdare Mahkemesi 10092009 gün 2009/931 sayılı kararı ile davacının bizzat yönetmelik hükmü ile eski yönetmeliğe tabi olduğunu, kayıt yaptırdığı 2006-2007 yılında geçerli olan yönetmelik hükümleri uygulanması gerektiğinden hakkındaki işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı benim durumuma da emsal olduğundan karar gereği bu öğrenciye verdiğiniz tüm hakların tarafıma da verilmesini, hakkımda eski yönetmeliğin uygulanmasını,

Sınav dönemi içinde olduğumuzdan konunun önem ve aciliyetine nazaran yapacağım işlemlere esas olmak üzere dilekçeme ivedi cevap verilmesini saygı ile talep ederim

Fakülte Adı: …/…/ 2010

Kampüs-Bölüm:

Öğrenci No: İsim-İmza
TC Kimlik No:

ÖHA
Öğrenci Haber Ajansı

NOT 1: Dilekçe Örneği'nde bazı bölümler kaymış olabilir Marmara Ünviersitesi'nde okuyan arkadaşlar varsa Düzenli Dilekçe Örneği için OGRENCIAJANSICOM adresine yada özel mesaj yolu ile bana başvurabilirsiniz

NOT 2: Umarım böyle bir durumda web sitesi vermek forum kurallarına aykırı bir durum teşkil etmemektedir Eğer forum kurallarına aykırı ise sözkonusu web sitesi kaldırılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com