Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alternatif, basarili, bulgaristanda, egitim, ogrencilere, olamayan, oss

Oss De Basarili Olamayan Ogrencilere Alternatif Bulgaristanda Egitim

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oss De Basarili Olamayan Ogrencilere Alternatif Bulgaristanda Egitim

Türkiye'de gerek üniversitelerin yetersizliği gerekse artan nufüs nedeniyle her geçen gün ÖSS sınavında başarılı olmak dahada zorlaşmaktadır Bu şartlarda Türkiye'ye en yakin yurtdışı eğitim imkanı olarak Bulgaristan'daki üniversitelere olan ilgi son yillarda artmistir Bununla birlikte YÖK'ünde Bulgaristan üniversitelerine denklik vermesi ve üniversitelerde Bulgarca'nın dışında İngilizce, Fransızca, Almanca gibi dünya üzerinde geçerliliği yüksek olan dillerde eğitim vermeside Bulgaristan'da eğitime ilgiyi yoğunlaştırmıştır

ÖSS şartı aranmaksızın hem Türkiye'de hemde dünyada diploması geçerli olan Bulgaristan üniversitelerinde istediğiniz bölümde lisans eğitimi görebilir, ayrıca Türkiye'de lisans diplomasına sahip kişilerde Bulgaristan üniversitelerinde eğitimlerini yüksek lisansa tamamlayabililer Türkiye'de önlisans diplomasına sahip kişilerde (2 yıllık yüksekokul mezunları) 6 aylık oryantasyon derslerinde başarılı olduklarında eğitimlerini 4 yıllık bölüm veya mühendisliklerde tamamlayabilirler

Mezun olan ögrencilere verilen diplomalar; ABD, Avrupa, Kanada, Norveç, İsviçre ve Avusturalya'da tanindigi gibi Avrupa Birligi ülkeleri ile Avrupa Birliğine aday ülkelerde ve Türkiye'de "denklik" sinavlarina gerek duyulmaksizin geçerlidir

Ekonomik açıdan Bulgaristan üniversitelerinin harç ücretleri YÖK'ün sınavsız denklik verdiği üniversitelerin arasında en makul olanıdır Ayrıca Bulgaristan'dayaşam standartlarıda denkliği olan diğer ülkeler ile kıyaslandığında Türkiye dahil daha ucuzdur

Kadir Hasbulut egitim danismani

MSN ADRESİ VE BİR WEB SİTE ADRESİ PAYLAŞMAK YASAKTIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com