Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abyi, bulmuyor, samimi, üniversiteliler

Üniversiteliler Ab'yi Samimi Bulmuyor

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üniversiteliler Ab'yi Samimi Bulmuyor

Ege Üniversitesi Haber Ajansı tarafından gençlere yöneltilen "AB''ye girişimizle, Avrupa ülkeleriyle eşit uygarlık düzeyine ulaşacağız" görüşüne katılıyor musunuz?" sorusuna geçlerin yüzde 1609''u "Katılıyorum" yüzde 83,91''i "Katılmıyorum" cevabını verdi

AB'ye girişimizle ekonomimizin durumunun ne olacağı hakkında da öğrencilerin yüzde 3435'i olumlu yüzde 6565'i olumsuz görüş bildirdi Gençlerin yüzde 5957'si "AB'ye girildiğinde inanç ve kültürden uzaklaşılacağı" görüşünü dile getirirken yüzde 5087'si "AB'ye girişle Türkiye'de bir parçalanma süreci yaşamayacağı" düşüncesini belirtti Araştırma, gençlerin çevre ülkelerle konumumuz açısından da iyimserliklerini yitirdiğini gösterdi "AB'ye girişimizle Ortadoğu ve Türk cumhuriyetleri arasında güçlü bir ülke haline geleceğiz" görüşüne gençlerin yalnızca yüzde 3391'i katılıyor Üniversite öğrencilerinden yüzde 6261'lik büyük bir grup ise, KKTC konusunda kaygılı Ve gençlerin yüzde 8957'si AB''den yapılan açıklamaları samimiyetten uzak buluyor Prof Dr Rezan Tatlıdil anket sonuçlarını, "Gençlerin Türkiye'deki yaşam kalitesi açısından, durumlarından memnun olduğu ve Avrupa Birliği''ne çağdaş uygarlık yönünden ihtiyaç duymadıkları düşünülebilir" diye yorumladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com