|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| afyon, buraya, kocatepe, kocatepeliler, ünivtanıtım |
Afyon Kocatepe Üniv.Tanıtım (Kocatepeliler Buraya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Kocatepe Üniv.Tanıtım (Kocatepeliler Buraya)Kuruluşundan bu yana günden güne gelişen ve bugün Anadolu'nun parlayan yıldızlarından biri haline gelen Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi geleceğe umutla bakmaktadır Üniversitemizin 32 yıllık geçmişiyle, ülkemizin köklü üniversiteleri arasında yer alması kıvanç vericidir![]() Üniversitelerimiz laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarındandır Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Cumhuriyete ve değerlerine bağlı kuşakların yetiştirilmesinde, Cumhuriyetin bugünlere ulaşmasında diğer üniversitelerle birlikte temel rol üstlenmiştir Çağdaş, modern, özgür ve aydın bir gençlik için Atatürk'ün açtığı yolda emin adımlarla yürümekteyiz![]() Evrensel kurumlar olan üniversitelerin temel görevleri bilimsel çalışmalarla bilgi üreterek insanlığa sunmak, topluma öncülük etmek ve toplumsal gelişmeye ivme kazandırmak, ülkenin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmektir Kalkınmanın temelinin eğitim olduğu inancıyla, üniversitemizi gerçek bir bilim ve eğitim yuvası yapmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz![]() Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesini bilimin aydınlık yolunda en öne çıkarmak için öğrencilerimizle, personelimizle, halkımızla birlikte el ele çalışacağız Bu inanç doğrultusunda üniversite adaylarını öğrencimiz olarak aramızda görmekten mutluluk duyacağız![]() M Ö 3000 yılından itibaren yaklaşık 5000 yıllık bilinen Afyonkarahisar tarihinde Hitit, Frig, Yunan, Roma ve Bizans egemenlikleri yer almıştır Kurtuluş savaşında Kocatepe'de gerçekleşen Büyük Taarruz'a da ev sahipliği yapan Afyonkarahisar ili, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir![]() Yolların kesiştiği Afyonkarahisar'da tarihe tanıklık eden Afyonkarahisar Kalesi şehirde ilk dikkati çeken yapıdır Şehrin ortasında yer alan kalenin tarihi M Ö 1350 yıllarına kadar uzanır Kurtuluş Savaşında da önemli rol oynayan Afyonkarahisar Kalesi, Hititlerden Selçuklulara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır 226 metre yüksekliğindeki kale tüm heybeti ile Afyonkarahisar'a hakimdir Şehir, Karahisar adını şehrin ortasında yükselen kayalığın rengi ve üstünde bulunan hisardan almıştır Civarda çok fazla afyon bitkisi yetişmesinden dolayı diğer karahisarlardan ayırmak amacıyla şehre Afyonkarahisar adı verilmiştir![]() Afyonkarahisar, coğrafi olarak Akdeniz, Ege ve İç Anadolu iklimlerinin özelliklerini taşır Kara ikliminin hüküm sürdüğü kentte bahar ayları yağmurlu, kışlar kar yağışlı ve soğuk, yaz mevsimi ise sıcak ve kurak geçer Yüzölçümü 14 570 km2 olan Afyonkarahisar, ülkemizdeki önemli kara ve demiryollarının kesiştiği; ülkeyi doğudan batıya, kuzeyden güneye bağlayan bölgelerarası bir kapı konumundadır Dört ayrı demiryolunun birleştiği tek il olma özelliğine sahiptir Afyonkarahisar, bu sayede konaklama turizmini de geliştirmiştir Jeolojik bir oluşum olan İscehisar, Döğer, Seydiler peribacaları ile bu yöredeki Frig kaya anıtları ve mezarları kültürel zenginliklerin başında gelir Tokalı Kanyon ve Akdağ Tabiat Parkı da doğal güzelliklerdendir Tarihi evleri ve camileri bakımından da zengin kent olan Afyonkarahisar, turistik termal tesisleriyle ülkemiz termal turizminin başkenti haline gelmiştir![]() Afyonkarahisar, termal turizmiyle olduğu kadar kaymağı ve kaymak şekeriyle, kaymaklı ekmek kadayıfıyla, sucuğu, lokumu ve haşhaşıyla, mermer ve mermer ürünleriyle de önemli bir yere sahiptir ![]() Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinin öğrenci sayısının artması ile Afyonkarahisar'da ekonomik atılımlar gerçekleşmiş ve sosyal hareketlilik hızlanmıştır Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuş ve 10 Kasım 1992 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanmıştır Ancak üniversitenin tarihi o dönemde Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak kurulan Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulunun açıldığı 1974 yılına dayanmaktadır Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulu 1987 yılında Anadolu Üniversitesine bağlı Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi haline dönüştürülmüştür Bu fakülte, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinin kuruluşu sırasında üniversitemize bağlanmıştır![]() Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinin kuruluşu sırasında Anadolu Üniversitesine bağlı Afyon Meslek Yüksekokulu ile Bolvadin Meslek Yüksekokulu üniversitemize bağlanmıştır Ayrıca 1992 yılında Afyon il merkezinde Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açılmıştır Üniversitemize bağlanan bu birimler dışında Afyon'da Fen-Edebiyat Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur![]() Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinde halen 8 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 12 meslek yüksekokulu ve 12 uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır Üniversitemizde Eylül 2006 tarihi itibariyle 29 profesör, 67 doçent, 280 yardımcı doçent, 209 öğretim görevlisi, 46 okutman, 344 araştırma görevlisi, 32 uzman ve 1 eğitim öğretim planlamacısı olmak üzere toplam 1008 akademik personel bulunmaktadır İdari personel sayısı ise 532?dir![]() Afyonkarahisar'da Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Ali Çetinkaya Kampusü, Ahmet Karahisari Kampusü olmak üzere üç kampuste eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir Üniversitemiz 2006-2007 akademik yılına yaklaşık 24 000 öğrenciyle başlayacaktır AKÜ, 1974 yılından gelen 32 yıllık deneyimi ve birikimiyle köklü bir yükseköğretim kurumudur ![]() AKÜ, uluslararası alanda söz sahibi bir üniversite olmayı hedeflemekte ve bu alandaki başarılı çalışmalarıyla hedefine hızla yaklaşmaktadır ![]() Üniversitemiz son dönemde büyük önem verilen ve sayısı hızla artan bilimsel çalışmaları ile de başarıya ulaşmıştır YÖK Başkanlığınca yayımlanan yayın istatistiklerine göre AKÜ, yayımlanan 135 full article (tam makalesi) ile SCI (Science Citation Index), SSCI (Social Science Citation Index) ve AHCI (Art&Humanities Citation Index)?da yayımlanan yayınlara göre öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı sıralamasında 24 yayın sayısı sıralamasında 34 sırada yer almıştır![]() AKÜ, güçlü bir öğretim üyesi kadrosu ile genç ve dinamik bir öğretim elemanı kadrosuna sahiptir ![]() AKÜ, öğrencilerine özgür düşünce ve özgüven yeteneğini kazandırır, başarıyı ödüllendirir, rahat ve huzurlu bir üniversite ortamı sunar Kazandırdığı takım çalışması ve iletişim kurma becerileri ile üniversite sonrası yaşama hazırlar![]() AKÜ, zengin bir tarihi, kültürel ve doğal mirasa sahip; ülkemizdeki önemli kara ve demiryollarının kesiştiği; büyük şehirlerimize yakın bir il olan Afyonkarahisar'da yer almaktadır ![]() Kampuslerimize yakın yerlerde ve şehir merkezinde bulunan alışveriş merkezleri, restoranlar ve termal turizme yönelik beş yıldızlı otellerin disko, yüzme havuzları, eğlence ve müzik salonları mevcuttur Şehir merkezinde çok sayıda kafeterya ve sinema salonları da bulunmaktadır Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bulunan Öğrenci Vadisi adı verilen alanda 1000 kişilik Vadi Kafe ve 1000 kişilik öğrenci yemekhanesi hizmet vermektedir 2005-2006 akademik yılının başında öğrencilerin kullanımına açılan Vadi Kafe öğrencilerin boş zamanlarında dinlenebilmeleri ve bazı aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla hizmet vermektedir Öğrenim saatleri boyunca açık olan Vadi Kafe'de, öğrencilerin aperatif olarak beslenme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için her türlü yiyecek ve içecek maddelerinin satışı yapılmaktadır Vadi Kafede bulunan 4 adet profesyonel bilardo masası ve satranç masaları da öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için kullanıma sunulmuştur Yine Ahmet Necdet Sezer Kampusünde öğrenci ve personelin hizmetine sunulmuş No Smoking Cafe de yer almaktadır Bu kampusdeki eğitim blokları ile Ali Çetinkaya ve Ahmet Karahisari Kampuslerinde çok sayıda öğrenciye aynı anda hizmet verebilecek kantinler bulunmaktadır![]() |
|
|
|