Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tanıtımı, üniversitesi, zirve

Zirve Üniversitesi Tanıtımı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zirve Üniversitesi Tanıtımı

Zirve Üniversitesi »» Genel Bilgiler

Zirve Üniversitesi İpek Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından 28 Şubat 2009’da kurulmuştur Üniversite, 2009-2010 öğrenim yılında yüksek tercih edilme oranıyla eğitim hayatına başlamıştır

Üniversitenin akademisyenlerinin çoğunun yurt dışında eğitim almış olması ve uluslararası eğitim kadrosuyla global eğitim veren Zirve Üniversitesi gençlere kaliteli bir eğitim fırsatı sunmaktadır

Modern dil labaratuarlarında gerçekleşen İngilizce eğitim uluslararası geçerliliğe sahiptir Hazırlık Bölümü'nde dersler Amerikalı eğitmenlerin dahil olduğu uzman bir kadro tarafından verilir Dileyenler eğitiminin bir bölümünü ABD’deki anlaşmalı üniversitelerin kampüsünde alabilir Zirve Üniversitesi aynı zamanda bir TOEFL Merkezi’dir Ayrıca öğrenciler ikinci dil olarak Arapça, Çince ve İspanyolca gibi dilleri öğrenebilmektedirler

Zirve Üniversitesi’nde teknoloji eğitimin vazgeçilmezidir Kayıt yaptıran her öğrenciye Apple MacBook Air dizüstü bilgisayar verilmektedir Kampüs içerisinde bölgenin en hızlı internetiyle gençler diledikleri mekandan derslerini özgürce takip edebilirler

Eğitim yaşamını kolaylaştırabilmek için tüm imkanlarını seferber eden Zirve Üniversitesi’nde çok sayıda öğrenciyi farklı burs imkanları beklemektedir ÖSYM tarafından belirlenen burs kontenjanlarının yanı sıra BURS PLUS ile kültür, sanat, spor burslarıyla birçok öğrenci burslu olarak okumaktadır BursPlus ile öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca hiçbir şekilde bursları kesilmemektedir

Zirve Üniversitesi »» Rektörümüz

Sevgili Gençler,

Ezberden uzak mesleki bilgilerle donatılmış, yabancı dili çok iyi kullanabilen, uluslararası rekabet bilincinde olan, bilim ve teknolojiyi en iyi biçimde kullanabilen, toplumsal ve küresel sorumluluklarının farkında olan bireyler yetiştirmek için Zirve Üniversitesi kurulmuştur Sizler bizi tercih edip Zirve Üniversitesi farkını yaşayarak mezun olduğunuzda, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN hedef gösterdiği ilkelere sahip çıkarak yolunuza devam edeceksiniz

Zirve Üniversitesi farklılığını birlikte yaşamak dileğiyle, sevgi ve başarı dileklerimi sunuyorum

Prof Dr Adnan KISA
Rektör

Zirve Üniversitesi »» Mütevelli Heyeti Başkanı

Sevgili Gençler,

Bugün ülkelerin sosyo-ekonomik yapısı incelendiğinde eğitime büyük yatırım yapan ülkelerin çağdaş bir dünyada yerinin her alanda daha sağlam olduğu görülmektedir Gelişmiş dünyada ülke olarak yer alabilmenin ve rekabet edebilmenin yolu ise siz değerli gençlerimizin küresel değerler ışığında, bilim, teknoloji ve sanat alanındaki gelişmelerden yararlanarak ülkenin geleceği için, bilgili, toplumsal sorumluluk taşıyan ve ahlaki değerlerle donatılarak çok yönlü yetiştirilmesi ile mümkündür Bu amaçla, medeniyetlerin beşiği olan Gaziantep’te eğitim öğretim faaliyetlerindeki yenilikçi yaklaşımlar ile bilimsel bir referans merkezi olan Zirve Üniversitesi kurulmuştur Zirve Üniversitesi öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunarak yükseköğretimdeki kalitesini yapmış olduğu işbirliği imkanları ile bir dünya üniversitesi olmayı hedeflemiş ve bu hedefine güçlü bir eğitim kadrosu ile devam etmektedir
Siz değerli gençlerin, bireysel ilgi ve farklılıklar doğrultusunda kişiselleştirilebilecek modüler eğitim alarak özgür düşünmenize ve üretken bir birey olarak yetişmenize Zirve Üniversitesi olarak önem veriyoruz Yabancı dili çok iyi öğrenerek bilimsel faaliyetleri takip etmek isteyen, uluslararası standartlara uygun eğitim programlarına katılmak isteyen, küçük sınıflarda derslere aktif katılarak uygulamalı öğrenim görme imkanı isteyen ve dünya ile rekabet etmek isteyen siz değerli gençlerimizin Zirve Üniversitesi ailesine katılmanızı bekliyoruz Siz bizim için çok değerlisiniz
Sevgilerimle

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'NDE SİZİ NELER BEKLİYOR?

Güçlü akademik kadro!
Zirve Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu çağdaş cumhuriyete sahip çıkan, global düşünen, geleceğin vizyonuna sahip ve atılımcı gençler yetiştirmeyi hedefliyor Bunun için tüm imkanlarını seferber ederek, Türkiye'nin ve dünyanın saygın akademisyenleriyle; İngilizce ağırlıklı, kaliteli eğitim fırsatı sunuyor

Uluslararası geçerliliğe sahip İngilizce eğitim!
İngilizce Hazırlık Okulu’nda deneyimli yabancı ve yerli eğitmenlerin eşliğinde, yoğun bir dil programı uygulanıyor Programı başarıyla geçen öğrenciler anlaşmalı Amerikan üniversitelerinin İngilizce Yeterlilik diplomasını da almaya hak kazanıyor

İş dünyasının önemli kuruluşlarında kariyer!
'Gerçekçi Eğitim' felsefesiyle hareket eden üniversitemiz, iş dünyasıyla kurduğu yakın ilişkilerle öğrencilerimizin profesyonel hayata bir adım önde başlamalarına olanak sağlıyor Türkiye'nin en önemli kuruluşlarında okul dönemi boyunca staj ve çalışma imkanı; mezun olduktan sonra da parlak bir kariyer seni bekliyor

Uluslararası Öğrenci Değişim Programları
ABD ve Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerde kısa-uzun dönemli öğrenci değişimi uygulaması ve staj imkanlarıyla öğrencilerimizin global bir bakış açısına sahip olması amaçlanıyor

Çok sayıda öğrenciye burs olanağı!
Zirve Üniversitesi'nde öğrencilerin % 25'i ÖSYM Üstün Başarı Bursu ile ücretsiz öğrenim şansına sahip oluyor

• Türkiye genelinde ilk 10000'e giren (DİL-1 puanı ve ek puanla derece yapanlar hariç) ve Zirve Üniversitesi'ne "Ücretli", "Tam Burslu", "%50 Burslu" veya "%25 Burslu" kontenjanlarından kayıt hakkı kazanıp, kayıt yaptıran öğrencilere sağlanan imkanlar: Normal eğitim-öğretim süresi içinde yıllık öğrenim ücreti ödemeyecekler Öğrenci yurtlarımızdan ücretsiz olarak konaklama imkânı sağlanacak Yılda bir defaya mahsus, aylık aldığı burs miktarı kadar sene başında kırtasiye yardımı yapılacaktır,
ayrıca;
İlk 100 öğrenciye 2400 TL
İlk 101 - 500 arası 1900 TL
İlk 501 - 1000 arası 1400 TL
İlk 1001 - 2000 arası 1000 TL
İlk 2001 - 3000 arası 800 TL
İlk 3001 - 4000 arası 400 TL
İlk 4001 - 10000 arası 200 TL

• DİL-1 puanında Türkiye genelinde ilk 1000'e giren (ek puanla derece yapanlar hariç) ve Zirve Üniversitesi'ne "Ücretli", "Tam Burslu", "%50 Burslu" veya "%25 Burslu" kontenjanlarından kayıt hakkı kazanıp, kayıt yaptıran öğrencilere sağlanan imkânlar: Normal eğitim-öğretim süresi içinde yıllık öğrenim ücreti ödemeyecekler Öğrenci yurtlarımızdan ücretsiz olarak konaklama imkânı sağlanacak Yılda bir defaya mahsus, aylık aldığı burs miktarı kadar sene başında kırtasiye yardımı yapılacaktır,
ayrıca;
1 – 10 arası 2400 TL
11 – 50 arası 1900 TL
51 – 100 arası 1400 TL
101 – 200 arası 1000 TL
201 – 300 arası 800 TL
301 – 400 arası 400 TL
401 – 1000 arası 200 TL
(*) Normal eğitim-öğretim süresi boyunca, her yıl 8 (sekiz) ay süreyle nakit olarak verilir
Sanat, Kültür veya Spor alanında Üniversiteyi başarı ile temsil eden öğrencilere Mütevelli Heyetince belirlenen tutar ve sayıda olmak üzere Sanat, Kültür ve Spor Bursu verilir

Milli sporcu olanlara (son iki yılda milli olduklarını ilgili federasyonca belgelemek şartıyla) %100 öğrenim bursu, ayrıca dünya ve olimpiyat, Avrupa, Türkiye şampiyonu olanlara ise sırasıyla ve yılda (8) sekiz ay süreyle olmak üzere 600,00, 500,00 ve 400,00 TL aylık verilir
Üniversitemizde öğrenimlerini başarı ile sürdüren lisans ve önlisans öğrencilerinden ağırlıklı yıl sonu not ortalamasına göre 400 - 390 arası %100, 389 - 380 arası %50, 379 - 370 arası %25 oranında başarı bursu verilir ve eğitim ücretlerinden düşürülür Bu burslar öğrencilerin başarılı oldukları akademik yılın sonunda değerlendirilerek, izleyen akademik yılda (1 yıl süreyle) uygulanır Bu burslar hazırlık sınıfını kapsamaz
Öğrenci yukarıda belirtilen burslardan kendisinin lehine olanlardan sadece birisinden yararlanabilme imkânına sahiptir

Bölüm değiştirme!
Zirve Üniversitesi'nde öğrencilerimiz fakülte, yüksekokul ve bölümler arasında Yükseköğretim Mevzuatı hükümlerine göre yatay geçiş yapabiliyor

Canlı sosyal hayat!
Öğrenci kulüpleri, spor aktiviteleri, festivaller, workshoplar, sergiler, konser ve film gösterimleri Zirve Üniversitesi'nde seni bekliyor

Rahat şehir yaşamı!
Konumu, gelişen sanayisi ve sosyal aktiviteleriyle Türkiye'nin yükselen şehri Gaziantep öğrencilere sıcak, rahat ve keyifli bir yaşam sunuyor Şehir içinde yer alan modern yurtlarımızda öğrencilerimiz için gerekli tüm imkanlar bulunuyor Yurtlardan kampüse servislerimizle ulaşım sağlanıyor

SEÇİMLERİNİN ARKASINDAYIZ

Genç olmak hayal kurmaktır Gelecekte nasıl bir sen istediğine karar verdiğin ve bunun gerçekleşeceğine inandığın anda artık seni kimse tutamaz Şimdi içindeki sese güven ve seçimini gönül rahatlığıyla yap; çünkü artık senin gibi hayallerine inanan yepyeni bir üniversite var karşında!
2009 yılında vakıf üniversitesi olarak kurulan Zirve Üniversitesi ile farklı, donanımlı ve dinamik bir hayat başlıyor Tarih, kültür, sanayi, ticaret ve sosyal yaşam anlamında Türkiye'nin yükselen şehri Gaziantep, üniversitemizin sunduğu avantajlarla tam bir 'Eğitim Üssü'ne dönüşüyor
Zirve Üniversitesi yenilikçi ve modern eğitim anlayışıyla; olaylara farklı perspektiflerle bakabilen, bilginin gücüne inanan ve hayallerinin peşinden giden gençler yetiştirmeyi hedefliyor Gelecekte adından sıkça söz ettirecek üniversitemizde sen de yerini al, ileride adını gururla taşıyacağın farklı bir eğitim deneyimini bizimle paylaş

KAMPÜSTE YAŞAM

Öğrenciler kampüste bulunan kütüphane, smilasyon labaratuarları, psikoloji labaratuarı, fizik labaratuarı, mekanik labaratuarı ve bilgisayar labaraturlarını kullanarak kendilerini geliştirebileceği gibi eğlence merkezi, spor salonu, kafe ve restaurantlarda keyifli vakit geçirebilir

Öğrenciler fakülte ve çeşitli öğrenci kulüplerinin düzenlemiş olduğu konser, söyleşi ve spor müsabakalarıyla sosyal gelişimine katkı sağlayabilir

Rahat ve verimli bir eğitimin yanı sıra Zirve Üniversitesi öğrencileri hem akademik alanda hem de iş dünyasında başarılı olabilecek bir alt yapıya sahip olacaklardır İşe yerleştirme ve öğrencilerin seçim yapması konusunda Kariyer Planlama ve Yerleştirme Merkezi öğrencileri iş dünyasıyla buluşturduğu gibi çeşitli etkinliklerde düzenlemektedir Öğrenciler iş dünyasının profosyonelleriyle vakit geçirip henüz eğitim dönemleri itibariyle çeşitli şirketlerde staj yapma fırsatı yakaladığı gibi Organize Sanayide kurulan Zirve Üniversitesi Sanayi İşbirliği Merkezi’nde yapılan çalışmalara da katılabilmektedir

Zirve Üniversitesi’nde yurtdışındaki üniversitelerle gerçekleştirilen öğrenci değişim programları sayesinde hem akademik hemde sosyal alanda gelişim fırsatı da sunulmaktadır

Üniversitenin modern yurtlarında konaklayabilir ve servislerle kampüse ulaşımını sağlayabilir

Hayata bir adım önde başlamak ve eğitimin zirvesinden yaşamın zirvesine çıkmak için tercihiniz Zirve Üniversitesi olsun

EĞİTİM FAKÜLTESİ

• İlköğretim Matematik Öğretmenliği • İngilizce Öğretmenliği • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık • Sınıf Öğretmenliği • Okul Öncesi Öğretmenliği

HUKUK FAKÜLTESİ

• Hukuk

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

• İktisat • İşletme • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi • Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

• Radyo, Televizyon ve Sinema

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

• Bilgisayar Mühendisliği • Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği • Elektrik-Elektronik Mühendisliği • Endüstri Mühendisliği • Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği • İnşaat Mühendisliği

MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ

• Mimarlık • İç Mimarlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com