![]() |
Acıbadem Üniversitesi Tanıtım Konusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acıbadem Üniversitesi Tanıtım Konusu![]() Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan bir vakıf üniversitesidir ![]() Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır ![]() ![]() Tanıtım Filmi Fakülteler: Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İletişim Fakültesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Hemşirelik Bölümü Sağlık Yönetimi Bölümü Spor Bilimleri Bölümü Acıbadem Üniversitesinin Vizyonu: Eğitim ve öğretimdeki mükemmeliyet düzeyi yüksek, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı, etik değerlere önem veren bireyler yaratmadaki kararlılığı; çağdaş, yenilikçi ve öncü uygulamalarıyla hür düşünceyi yaşatan, Atatürkçü, Türkiye’ye model oluşturan ve dünyada referans gösterilen bir akademik kurum olmaktır ![]() Vizyonumuza Ulaşabilmek İçin Acıbadem Üniversitesi Olarak Misyonumuz: - Yükseköğretim Kurumlarına kanunla verilen görev çerçevesinde ulusal ve uluslararası alanda mesleki yeterlilik ve akademik tanınırlılık düzeyine ulaşmak; - Bilimsel düşünceyi ön planda tutmak; - Yeni fikir ve kavramlar geliştirilmesine ortam sağlamak; - Bilginin yayılmasını sistemli eğitim ve öğretim ile sağlamak; - Bilimsel özgürlüğü ön plana çıkararak eşitlik, etik değerler ve takım çalışması ilkelerine göre faaliyet göstermektir ![]() Değerler: - Bu hedeflere ulaşabilmek için, bilimsel özgürlüğü ve sorgulamayı ön plana çıkararak, eşitlik, karşılıklı sevgi ve saygı, mükemmelliyet ile takım çalışmasını en önemli değerleri olarak kabul edecektir ![]() - Acıbadem Ünivesitesi en üst akademik ve insani değerlere sahip, lider bir kurum olacaktır ![]() Kurumsal Renkler ve Amblem: ![]() Acıbadem Üniversitesi’nin esas renkleri lacivert ve koyu turuncudur ![]() Lacivert; onurun, saygınlığın ve farklılığın ifadesidir ![]() Turuncu; gençliğin ve dinamizmin ifadesidir ![]() Amblemimizde “Acıbadem Üniversitesi” ifadesi yazılı olacaktır ![]() ![]() ![]() Doğan güneş; yeniliğin ve dinamizmin ifadesi, kitap; akıl yolunun ve bilimin göstergesi, zeytin dallarlı ise; insani düşüncenin göstergesidir ![]() Rektörden Mesaj: ![]() Sevgili Öğrenciler, Sizlere Acıbadem Üniversitesini takdim etmekten büyük bir gurur duyuyorum ![]() Acıbadem Sağlık Grubu ülkemizde yıllardan beri üst düzeyde sağlık hizmeti vermekte olan bir gruptur ![]() ![]() ![]() ![]() Acıbadem Üniversitesi GÜÇLÜ’ dür ![]() ![]() ![]() Acıbadem Üniversitesi GÜVEN vermektedir ![]() ![]() Acıbadem Üniversitesi GELECEK için meslek insanı yetiştirecektir ![]() ![]() ![]() Sevgili Öğrenciler, sağlıklı gelecek Acıbadem Üniversitesi ile gelecek ![]() Saygılarımla, Prof ![]() ![]() ![]() Rektör Mevzuat: Acıbadem Üniversitesi Ana Yönetmeliği Önlisans ve Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Akademik Kadrolara Atama Kriterleri Yabancı Diller Hazırlık Okulu Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Bilimsel Yayınları Teşvik Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Burs ve Sosyal Yardım Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Yaz Dönemi Yönergesi Tıp Fakültesi Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönergesi Spor Bilimleri Bölümü Özel Yetenek Sınavı Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Kütüphanesi Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Yayın Komisyonu Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Staj Yönergesi “Tıbbi Araştırmaları Değerlendirme Komisyonu” Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Sağlık İşleri ve Sağlık Raporları Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Ödül Yönergesi Acıbadem Üniversitesi Diploma Düzenlenme Yönergesi Etkinlikler: Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TÜRKİYE’NİN İLK PROTEOMİK DERNEĞİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖĞRETİM ÜYELERİ İLE KURULDU: Proteomik Derneği, bilimsel bir dernek olarak 11 Mart 2011'de kurulmuştur ![]() Proteomik Derneği'nin amacı öncelikle proteomik konusunda çalışmalar yapan Türk bilim insanlarını bir araya getirmek, Türkiye'de bu konudaki bilimsel ve yenilikçi araştırma ve eğitimleri desteklemek, ulusal ve uluslararası işbirliklerini geliştirmek, bu sayede yeni teknolojilerin ve tekniklerin paylaşımına ve eğitim faaliyetlerine olanak sağlamaktır ![]() Proteomik Derneği, bu alandaki güncel bilgilerimizi geliştirerek bilimsel işbirliklerinin önünü açmayı ve komşu ülkelerle bilimsel faaliyetlerde bulunarak, proteomik konularında çalışan bilim insanlarını biraraya getirecek toplantıları yılda iki kez düzenlemeyi hedeflemiştir ![]() ![]() Protoemik Derneği, 5 yönetim kurulu üyesi ve 5 yedek üyeden oluşan toplam 10 kurucu öğretim üyesi tarafından İstanbul'da kurulmuştur ![]() ![]() Dernek, 11 Mart 2011'den bu yana, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ve desteği, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının katılımı ile ilk sempozyumunu düzenlemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soldan sağa, uluslararası davetli konuşmacılar ve organizatörler sırasıyla, Andrea Urbani, Özge Can, Paola Roncada, Aysel Özpınar ve Florian Schweigert ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sempozyumun sonunda konuşmacılar eğlenerek günün yorgunluğunu attılar ![]() Proteomik derneği şu anda 40 üyeye sahiptir ve sempozyum boyunca derneğe üye olmak isteyen birçok katılımcı olmuştur ![]() Dernek, dünya çapında bilimsel bilgi alışverişini sağlamak üzere proteomikle ilgili konularda konferanslar, sempozyumlar ve kurslar düzenlemeyi planlamaktadır ![]() Proteomik Derneği, özellikle genç araştırmacıların teşvik edilmesi gerekliliğine olan inancından yola çıkarak, proteomik konularında uluslararası araştırma eğitimlerini destekleyecektir ![]() Proteomik Derneği, kendi konularında faaliyet gösteren uluslararası diğer kuruluşlara üye olmayı hedeflemektedir ![]() ![]() Hedefler: Hedefimiz uzun yıllardan beri A kalite sağlık hizmetini en iyi ve güvenilir şekilde vermekte olan Acıbadem Sağlık Grubunun güçlü deneyimli ulusal ve uluslararası alanda saygınlık kazanmış öğretim üyesi kadrosunun Sağlık Bilimleri alanındaki bilgi ve birikimini eğitime aktararak, kalabalık nüfuslu bir yükseköğretim kurumu olmaktan çok, az sayıda öğrenci alan, nitelikli insan gücü yetiştiren araştırma odaklı bir üniversite olmaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|