Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sabancı, tanıtımı, üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Tanıtımı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabancı Üniversitesi Tanıtımı

Tarihçe ;

Sabancı Üniversitesi, 13-31 Temmuz tarihleri arasında “Tanıtım Günleri” düzenliyor
Sabancı Üniversitesi, akademik programları, karşılıksız bursları, eğitim olanakları ve yaşam koşulları gibi konularda bilgi vermek üzere “Tanıtım Günleri” gerçekleştiriyor
13-31 Temmuz tarihleri arasında sürecek “Tanıtım Günleri”ne öğrenciler ve aileleri Pazar hariç diğer günlerde katılabilecek
Tanıtım Programı, kampus turu dahil olmak 1040-13:20, saatleri arasında gerçekleştirilecek Tanıtım Programı için özel ücretsiz servisler, Pazar günü hariç her gün
Taksim AtatürkMerkezi’nin sırasında bulunan Hakiki Koç Otobüs İşletmesi ve Kadıköy Rıhtım’daki Özsüt Pastanesi önünden hareket edecek
Sabancı Üniversitesi hafta içi her gün ve Cumartesi saat 09:45’te Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nin sırasında bulunan Hakiki Koç Otobüs İşletmesi’nin önünden kalkacak Tanıtım Günleri’ne Anadolu yakasından katılacak öğrenci ve aileleri için ise servisler, Kadıköy Rıhtım Caddesi Sahil Merkezi’nde yer alan Özsüt Pastanesi’nin önünden sabah saat 1000’da hareket edecek Taksim ve Kadıköy’e dönüşler ise saat 1330’da gerçekleşecek

Editöre Not: Türkiye’de bir “dünya üniversitesi” olma hedefiyle yola çıkan Sabancı Üniversitesi ‘birlikte yaratmak ve geliştirmek’ felsefesi, disiplinlerarası eğitim anlayışı ve Türkiye’de ilk defa uygulanan programları ile Türkiye’de eğitim sisteminde reform niteliğinde değişim gerçekleştirdi Türkiye’nin ilk “bölümsüz üniversite”si olan Sabancı Üniversitesi, öğrencilere meslek seçimini ikinci sınıfın sonunda yapma olanağı sağlıyor Sabancı Üniversitesi’nde, her öğrencinin kullanımına ücretsiz dizüstü bilgisayarlar sunuluyor Çeşitli ve kapsamlı burs olanakları bulunan Üniversite’de, öğrencilerin yüzde 40’ı burslu eğitim görüyor

Geçmiş

Sabancı Üniversitesinin kurulum süreci, yükseköğretim kurumlarının kurulup işletilmesi hakkının özel vakıflara da tanınmasıyla beraber başladı Sabancı Topluluğu, Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde, Sabancı Üniversitesi'nin kuruluş kararını 1994 yılında aldı Ağustos 1995'te, 22 değişik ülkeden, çeşitli üniversite, bilim merkezi ve disiplinlere mensup 50'nin üzerinde bilim adamı, araştırmacı, öğrenci ve işadamı İstanbul'da düzenlenen arama konferansında biraraya geldi Konferans salonunda, kurulacak üniversitesinin felsefesinin "Birlikte yaratmak ve geliştirmek" olması kararlaştırıldı Bu konferansı, öğrenci eğilimleri araştırmaları ile desteklenen tasarım komitelerinin çalışmaları ve oluşan akademik programlar izledi Sabancı Üniversitesi'nin kuruluşuna izin veren kanun, 5 Haziran 1996 tarihinde yasalaştıktan sonra, 31 Temmuz 1997'de Üniversite kampusunun temeli atıldı Üniversite, Ekim 1999'da ilk öğrencilerini karşılayarak öğretime başladı

Eğitim

Sabancı Üniversitesi tasarımı bakımından diğer üniversitelerle tamamen farklılık gösterir Kuruluş ilkeleri doğrultusunda öğrencilerinin interdisipliner bir eğitim görmeleri amaçlanmış, okulun akademik yapısıda buna göre tasarlanmıştır Sabancı Üniversitesi 3 fakülte ve 1 dil okulundan oluşmaktadır Bunlar;

Lisans

Diğer üniversitelerin aksine Sabancı Üniversitesi'nde okumak isteyen öğrenciler, okumak istedikleri programı değil, sadece Sabancı Üniversitesi ismini yazarak giriş yaparlar Bu doğrultuda Sabancı Üniversitesine giriş lise diplomasının yapısına göre üç farklı puan grubuna göre yapılmaktadır Sabancı Üniversitesine giriş yapan öğrenciler bundan sonra tek bir havuzdan okumak istedikleri konsantrasyonlara dağılırlar

Sergiler

• Doğada Güç Birlikteliği; İstanbul Arkeoloji Müzeleri Koleksiyonu’ndan alınan eserlerle, İnsan ve At (27062003 - 05052004)
  • Mediciler’den Savoylar’a Floransa Saraylarında Osmanlı Görkemi (21122003 - 18042004)
  • Paris - St Petersburg Alexandre Vassiliev Koleksiyonu’ndan Avrupa Modasının Üç Yüzyılı (12052004 - 24102004)
  • Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’ndan derlenen eserlerle, Osmanlı Sarayı’nda Avrupa Porselenleri (24052005 - 28082005)
  • Avusturya, İngiltere, Slovenya, Hırvatistan ve Türkiye müze koleksiyonlarından gelen eserlerle, 17 Yüzyıl Avrupa’sında Türk İmajı (13072005 - 09102005)
  • Picasso İstanbul’da (24112005 - 26032006)
  • Doğu'dan Batı’ya Kitap Sanatı ve Osmanlı Dünyası'ndan Anılar - Lizbon Calouste Gulbenkian Müzesi'nden Başyapıtlar (14042006 - 28052006)
  • Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul’da (13062006 - 03092006)
  • Cengiz Han ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu (07122006 - 08042007)
  • Tanrı’ya Adanmış Halılar, Transilvanya Kiliselerinde Anadolu Halıları (1500-1750) ve Dağıstan Dokuma Sanatı, Kaytag İşlemeleri (19042007 - 19082007)
  • Habersiz Buluşma / Blind Date İstanbul (08092007 - 01112007)
  • Abidin Dino - Bir Dünya (24112007 - 27012008)
  • Altın Satırlar: Sakıp Sabancı Müzesi’nden Osmanlı Hat Sanatı - Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Madrid (11122007 – 02032008)
  • Louvre Koleksiyonlarından Başyapıtlarla İslam Sanatının Üç Başkenti: İstanbul, İsfahan, Delhi (18022008 – 01062008)
  • Ottoman Calligraphy from Sakıp Sabancı Museum - Real Alcázar, Sevilla (04042008 - 15062008)

Temel Geliştirme Programı

Temel Geliştirme Programı Temel Geliştirme Yılı (TGY) ve Üniversite Dersleri'nden oluşmaktadır Sabancı Üniversitesi'ne ÖSS üzerinden giriş yapan tüm öğrenciler İngilizce Dil Ölçme Sınavı (ELAE)'na girerler Bu sınavda yeterli başarıyı sağlayamayan öğrenciler yoğun İngilizce ve Türkçe derslerinden oluşan Temel Geliştirme Yılına devam ederler İngilizce Dil Ölçme Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler ise birinci sınıfa başlarlar Birinci sınıfta tüm öğrenciler çekirdek programa tabi tutulurlar Bu doğrultuda girdiği fakülte'den bağımsız olarak bütün öğrenciler, lisans programının birinci sınıfında, iki dönem boyunca,

• İnsan ve Toplum
  • Devrim Tarihi
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Doğa ve Bilim
  • Matematik
  • İngilizce

Diploma Programı Seçimi

Üniversitenin ikinci senesinde öğrenciler okumayı planladıkları bölüme giriş derslerini alırlar Örneğin Endüstri Mühendisliği okumayı planlayan, fakat Ekonomi ve/veya Bilgisayar Mühendisliğinde aklı kalan bir öğrencinin ikinci sınıf ilk dönemde alacağı dersler şöyle sıralanabilir;

• Endüstri Mühendisliğine giriş
  • Lineer Cebir
  • İstatistiğe giriş
  • Mikroekonomiye giriş
  • Oyun Teorisine giriş
  • Bilgisayar Mühendisliğine giriş
Böylece ikinci senenin ilk döneminin sonunda öğrenci okumayı planladığı üç bölümede giriş yapmış olacak, bu derslerdeki deneyimleri doğrultusunda çok daha doğru bir karar verecektir Bilgisayar Mühendisliğine karar vermesi durumunda, ileri derece Bilgisayar Mühendisliği dersleri, Ekonomiye karar vermesi durumunda ise ileri Ekonomi dersleri almaya karar verecektir
Öğrenci ikinci sınıfın sonunda bir diploma programı bildirmek zorundadır Fakat bu diploma programı mezuniyetten önce tekrar değiştirilebilir Ayrıca tam olarak bir programa karar verememiş öğrenci diploma programi gerekliliklerini yerine getirdikten sonra istediği şekilde diğer branşlardanda ders alabilmektedir Örneğin yukarıda bahsettiğimiz öğrenci, diploma programını Endüstri Mühendisliği olarak seçtikten sonra tüm seçmeli derslerini Bilgisayar Mühendisliği ders grubundan alabilmektedir Böylece hem öğrencinin verebileceği en sağlıklı kararı verebilmesi sağlandığı gibi, ayrıca interdisipliner anlayış doğrultusunda farklı alanlar seçen öğrenciler bu alana katkıda bulunacak şekilde diğer alanlardanda faydalanmaktadırlar

EFQM Üyeliği

Sabancı Üniversitesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'na (EFQM) üye olan ilk Türk üniversitesi oldu Ana felsefesi 'birlikte yaratmak ve geliştirmek' olan Sabancı Üniversitesi'ni başvurusundan bir hafta sonra üyeliğe kabul eden EFQM'nin, aralarında uluslararası kuruluşlar ve üniversitelerin de olduğu 600 üyesi bulunuyor 1988 yılında 14 Avrupalı şirket yöneticisi tarafından kurulup Avrupa Komisyonu'nca da onaylanan EFQM, üye kuruluşların gelişmelerine destek veriyor Başarıya ulaşmak için 'kalite'nin önemine öncelik veren 'EFQM', toplam kalite yönetimi programları ile etkinliğin artırılması, daha başarılı iş üretimi ve daha iyi iş sonuçları almayı amaçlıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com