![]() |
Ya Rab |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya RabYA RAB!! Ey, günahlarla kirlenmiş kimseleri hemen cezalandırmayan, haddini bilmezlerin ayıplarını görmezlikten gelerek onlara mânevî kirlerinden arınma fırsatları veren Merhametliler Merhametlisi! Bizi günahlarla, hatalarla kirlenmekten koru ; kirlendiğimizde de mağfiret ve merhametini bizden esirgeme! Biz, Senin var etmenle var olduk ve Senin lütuflarınla ayaktayız ![]() Her zaman Senin cömertliğini soluklamakta ve Senin ihsanlarını yudumlamaktayız ![]() Dimağlarımıza aydınlık veren Sen; gönüllerimizi iman zevkiyle mamur kılan da Sensin ![]() Akıl Seni buluncaya kadar şaşkınlıklar içinde bocalayıp duruyor, nefis de bâğîlikler peşinde koşturuyordu ![]() Aklı rehber hâline getiren Sen, nefsin arzularını frenleyip, ona itminan ufkunu gösteren de Sensin ![]() ![]() Senin lütuflarınla kendimizi bulduk ve şurada-burada zayi olup gitmekten kurtulduk ![]() Allah'ım; Değiştirilebilen ve değişmesi gereken şeyleri değiştirme cesaret ve gücünü, değiştirilemeyecek şeyleri olduğu gibi kabul etme olgunluğunu ve ikisi arasındaki farkı anlayabilecek bilgeliği bana ver ![]() YA RAB!! Benide ağlat, gece kadar karanlık ruhuma şefkat et de ağlat ![]() ![]() ![]() Ağlamalarıma dahi ağlamam lazım geldiği için ağlat! ![]() ![]() Bükülmüş şu kaddime, solgun ve ölgün rengime, burulmuş boynuma, ve kırık kalbime merhamet et de ağlat ![]() ![]() ![]() Şu en sakin anda sızlanışlara cevap verdiğin dakikalarda, kapkara gönlümle değil, senden başkasına secde etmeyen başımla sana dönüyor, titreyen dudaklarımla ağlatmanı diliyorum ![]() Heyhat ki "Merhamet merhamet" diyeceğim an , bir hail gibi günahlarım karşıma dikiliyor ve içimde yığın yığın burkuntu meydana getiriyor ![]() Allah'ım! Benim uzaklığım itibariyle, senin yakınlığın hürmetine kalbime rikkat ver ve öyle ağlat ki, kendimi kaybedeyim, arı çiğneyip geçeyim ![]() |
![]() |
![]() |
|