Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sokrates`in, sorulu, testi

Sokrates`İn 3 Sorulu Testi

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sokrates`İn 3 Sorulu Testi

Sokrates`in 3 sorulu testi

Birgün Sokrates`in arkadaslarindan birisi heyecanla gelir ve Sokrates`e:

-Sokrates, ögrencilerinizden biri hakkinda ne duydum, biliyormusunuz?

-Bir dakika! "der Sokrates" -Anlatmadan önce bir testi gecmen gerekiyor; 3 sorulu test

-3 sorulu test?!

-Evet der Sokrates, 3 sorulu test! ögrencim hakkinda duydugun seyi bana anlatmadan önce, söylemek istedigin seyi 3 sorulu bir filtreden gecirelim ilk olarak söyliyecegin seyin dogrulugundan eminmisin?

-Hayir, ama duyduguma göre

-Tamam der Sokrates, yani emin degilsin, simdi 2 sorum; bana söylemek istedigin sey ögrencim hakkinda iyi birsey mi?

-Eh pek sayilmaz, ama

-yani der SOkrates, bana ögrencim hakkinda söylemek istedigin seyden emin degilsin ve bunun pek iyi birsey oldugunu da düsünmüyorsun Peki bu söyliyecegin sey benim icin kullanisli olacak birsey mi?

-yo, hayirpek degil

-e peki bana dogrulugundan emin olmadigin, benim icin kullanisli olmayan ve kötü birseyi niye söylemeye calisiyorsun?

Sadece yukaridaki degil bunun gibi bircok diyalogundan anlariz ki Sokrates büyük bir filozoftur ve cogu insan tarafindan itibar görmüstür ve görmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com