Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ikiyüzlüdür, insan

Her İnsan İkiyüzlüdür ...

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her İnsan İkiyüzlüdür ...

Her İnsan İkiYüzlüdür …

HBL özel Haber Ajansı

Akıcı Ve Sürekliyici bir anlatım İle …

Acı çekerken kıvranan ancak anlatırken iştahlananlara …

Geçenlerde bunu farkettim ! Ben , sen ve O … Herkes ikiyüzlü … Ama bu ikiyüzlülük insanlara karşı değil ! Daima aşşaladığımız ve küfrettiğimiz hayata karşı Nasıl yani mi ? Şöyle ki ,
Başımızdan acı bir olay geçiyor ya da zorlandığımız , durmadan laf ederek yaptığımız bir olay … Buna çok kızıyoruz hani , söylenip duruyoruz … Bir daha yaşamak istemediğimizi söyleyip duruyoruz …
Olayın ardından uzun zamanlar geçiyor ! Ama unutmuyor insan … Zaten insanoğlu yaşadığı acıları asla unutamaz değil mi ? ( Ya Mutluluğu ? )

Sonra , arkadaşlarca toplanıyoruz … Herkes birşeyler anlatıyor … Sohbet uzadıkça uzuyor ve yaşanan acılara , zorluklara geliyor … Zamanında zorlandığınız belki de çok acı çektiğiniz o anıları şimdi büyük bir pişkinlikle ve sabırsızlıkla anlatmaya başlıyoruz …
Sanki zamanında hiç acı çekmedik ! Zorlanmadık gibi … Hatta olayı bazen abartıyor içene az biraz yalanda katıyoruz Acısını , zorluğunu daha da arttırıyoruz ! Peki bu nasıl oluyor ? Zamanında acı çektiğimiz olayı , zorlandığımız olayı şimdi nasıl oluyorda büyük bir iştahla ve gururla bahsediyoruz ?

Bu hayata ikiyüzlülük değil mi ? Çektiğin acıya üzülüyor musun yoksa mutluluğun çektiğin acı ile zorluk ile pişmenin değerini arttırdığına mı inanıyorsun ? Bu nasıl çelişki ? Göz göre göre ikiyüzlülük !
Hayata böyle ikiyüzlü davrandıkça , hayatta sana ikiyüzlülük şansı verecek … Daima önce acı çekecek sonra mutluluğu bulacaksın … Peki hiç sebepsiz mutluluğa ulaştın mı ? Esasında çok kolay biliyor musun ? Sadece düşünmenle alakalı … Size Hz Mevlana nın bir fikrini söylemek isterim … Hz Mevlana Derki , Gülü düşünüyorsan gülistan olursun ! Dikeni düşünüyorsan dikenlik …
Eğer ortam acıdan bahsediyorsa , siz mutluluğunuzdan bahsedin … Eğer hayat acı veriyorsa , siz sonrasında yaşayacağınız mutluluğu düşünün …

Düşünün … Düşünün ki , hayata bir oyun olacağınıza , oyuncu olun … Ve ikiyüzlülükten vazgeçin …

HBL Özel Haber Muhabiri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com