Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
friedrich, nietzsche, wilhelm, zerdüştten

Friedrich Wilhelm Nietzsche Zerdüşt'ten

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Friedrich Wilhelm Nietzsche Zerdüşt'ten

ölüm öğütleyenler vardır dünya , hayattan çekilmelerini önerdiğimiz böyleleriyle doludur
işte böyle gereksiz insanlarla doludur dünyabu fazlalar yüzünden hayat bozulmuşturbunları "sonsun hayat" sözleriyle kandırıp
bu dünyadan ayırmak gerek
ölüm öğütleyenlere sarı veya kara diyorlarfakat ben onları size başka renklerde de göstermek istiyorum
işte içlerinde vahşi hayvan taşıyan , keyfetmek ve kendini yemekten başka bir şey yapamayan korkunçlaronların keyifleri de bir kendini yenmedir
bu korkunçlar daha insan bile olamamışlardırvarsın ölüm vaat etsinler ve kendileri de göçsünler
işte ruhu veremlileraha doğmadan , ölmeye başlarlar ve yorgunluktan bir tarafa çekilip kendi kendine özlem çekerleronlar
ölmeyi istiolarbizim de onların bu arzusunu onaylamamız gerekirbu ölüleri diriltmekten ve bu canlı tabutları zedelemekten
sakınalım
karşılarına bir hasta bir ihtiyar bir cenaze çıksa hemen "hayat boştur" derlerfakat kendileri ve varlığın yalnız bir
yüzünü gören gözleri boştur
yoğun bir kedere bürünmüş ve ölüm getirecek küçük rastlantılara inanıp böyle beklerler ve dişlerini gıcırdatırlar
veyahut şekerlemelerine uzanırlar ve çocuklarıyla alay ederler: bir saman çöpüne asılı durmakla alay ederleronların hikmeti
şudur:"yaşamak isteyen delidirişte biz bu kadar deliyiz ve hayatta en büyük delilik budur"
"hayat yalnız acıdır"bazıları böyle derler ve bu yalan değildir
öyleyse bu hayatın bitmesine çalışınöyleyse yalnız acı olan bu hayatın bitmesine çalışın
erdemleri onların şu öğüdü vermelidir:"sen kendini öldürmelisinsen kendini bu hayattan çekmelisin"
ölüm öğütleyenlerden bazıları,"şehvet günahtır"derler"bırakın kenara çekilelim ve çocuk yapmayalım"
bazıları da:"doğurmak güçtür," der ve niye doğurmalı? " bütün doğanlar mutsuz oluyolar" bunlar da ölüm öğütçüleridir
yine bir kısımları "acımak gerek neyim varsa alın ben ne isem alın ki hayata daha az bağlanayım" der
fakat tam merhametli olsalardı en yakınlarını hayattan bıktırırlardıkötü olmak , onların gerçek iyilikleri olurdu
fakat bunlar hayattan çekilmek isterlerbaşkalarını zincirleri ve armağanlarıyla hayata daha sıkı bağlanmaktan ne bekliyolar?
hayatları vahşi bir çalışma ve huzursuzlukan ibaret olanlar, sizler, hayattan pek yorgun değil misiniz?ölüm öğütçüleri
için pek olgun değil misiniz?
vahşi çalışmayı aceleyi yeniyi yabancıyı seven sizler kendinizden memnun değilsinizçalışmanız kendinizi unutmak için arzu ve bir kaçmadır
hayata daha fazla inansaydınız,kendini "an"a bu kadar kaptırmazdınızfakat beklemek için , hatta tembellik etmek için bile
yeteri kadar isteğiniz yok
her yerde ölüm öğütleyenlerin sesi çınlıyor ve dünya,kendilerine ölüm öğütlenmesi gereken böyle insanlarla doludur
ya sonsuz hayat? bence onlar için uygun , yeter ki tez göçsünler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com