![]() |
Beden Dili Dikkati 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beden Dili Dikkati 2Jestler ve mimikler Jestler ve mimikler diğer kişilere görsel sinyaller gönderen hareketlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Yüz kaslarının anlatım amaçlı kullanımı mimikleri; baş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan kendiliğinden gelen ve hiç beklemediğimiz bir anda bizi yakalayan esneme ve hapşırma gibi durumlarda bile jest söz konusudur ![]() ![]() Bu iç tepkilerle ortaya çıkan ikincil jestler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baş ile selam vermek veya el sallamak gibi hareketlere esas jestler denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkincil jestler İkincil jestlerin pek çoğu esas olarak sosyal değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duygusal durumumuzu yansıtan jest ve mimikler açık ve belirgin bir şekilde dışarıya başkalarına sinyaller göndermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esas jestler Bu jestler yüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Anlatım jestleri Bu jestler insanın diğer hayvanlarla ortak olan biyolojik kökenli jestleridir (Temel altı duygusu) ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin yüzdeki sıkma hareketi ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan gülme insanın hoşnut olduğunu ![]() ![]() ![]() Esas jestlerimizden olan anlatım jestlerinin temel özellikleri kültürel etkilenmeler sonucunda değişime uğramıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sosyal jestler ve mimikler Durum gereği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Mimik jestler Bu jestler taklit ve tanımlama jestleridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|