![]() |
Freud'ün Son Hastası:'O Hayatımı Kurtardı' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Freud'ün Son Hastası:'O Hayatımı Kurtardı'Freud'ün Son Hastası:'O Hayatımı Kurtardı' Psikanalizin kurucusu olan Avusturyalı doktor ve psikolog Sigmund Freud'ün hayatta olan son hastası, hayatını Freud'e borçlu olduğunu söyledi ![]() AA-88 yaşındaki Margarethe Walter adlı heykeltıraş kadın, Alman Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, "Sigmund Freud gerçek anlamda beni dinleyen tek kişiydi ![]() Freud, hayatımın anahtarı ![]() ![]() Freud'ün 150 ![]() ![]() "Bana verdiği şeyin tadını çıkardım ve ruhumdaki bu tat 70 senedir hiç tükenmedi ![]() ![]() Psikolojik sorunları nedeniyle 1936'da 18 yaşındayken Freud'e gönderildiğini söyleyen Walter ![]() Çok otoriter bir babası olduğunu belirterek, "Yalnızdım ve sevilmiyordum, kilit altındaydım ![]() ![]() ![]() ![]() Freud ile ilk karşılaştığında, onu çok yaşlı, beyaz sakallı, gri bir giysi giyen, biraz kambur, ancak çok güçlü biri olarak gördüğünü söyleyen Walter ![]() "Gözlerimin içine baktı ![]() ![]() ![]() ![]() Walter ayrıca, Freud'ün kendisine, "yetişkin olmak için duyguları, karşı çıkmayı beslemek, kendine neden sorusunu sormak ve sessiz kalarak her şeyi kabul etmemek gerektiğini" söylediğini aktardı ![]() |
![]() |
![]() |
|