![]() |
İnsan Okuma Sanatı - Sizin Okumanız Yazmanız Var Mı ? - |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan Okuma Sanatı - Sizin Okumanız Yazmanız Var Mı ? -İnsanı Okuma , İnsan Sarraflığı … Karşınızdakinin Düşüncesini Ve Hislerini Anlama Sanatı … Sürükleyici ve akıcı bir anlatım ile … Parça parça yayınlanacaktır … Edindiğim Bilgiler ve deneyimlere dayanarak Kendi Kalemimden … Öncelikle şunu bilmelisiniz ; insan okuyanlar doğuştan bir yeteneğe sahip insanlar değillerdir … Az biraz bilgiler ve alıştırmalar(deneyimler) ile herkes ama herkes karşısındakinin hislerini anlayabilir ![]() Ders 1 : “BaşLaNGıÇ” : Başlamadan önce ; sizlere insan okumanın en büyük ve esas temeli başlancığını vereceğim … Eğer karşınızdaki insanın düşündüğünü bilmek istiyor iseniz önce tam olarak tanımalısınız yani onu dikkatlice süzmeli ve her özelliğini bilmelisiniz … Bakmak ile görmek gibi bir ilişki demek istediğim … Yani dikkat toplamayı öğrenmelisiniz öncelikle … Dikkatini tam olarak verebilmen için alıştırmalar yapmalısın , en basit alıştıma müzik dinlerken , müziğin içerisinde geçen kelimeleri takip etmek ve belirli bir düzene sokarak başlayabilirsiniz , bu bir örnekti sizde bunu geliştirebilirsiniz … Karşınızdaki kişi ile konuşurken kendi hissinizi öğrenmelisiniz … Böylece önyargılı davmayacaksınız ve tarafsız olarak karşınızdakini dinleyebileceksinizdir … MeseLa, arkadaşınız ile konuşurken içinizden şu soruyu sorun kendinize “ Kendimi Şu An Nasıl Hissediyorum “ … Agresif ? Sıkıcı ? Monoton ? Heyecanlı ? Neşeli ? Mutlu ? … Nasıl hissediyorsunuz ? Bunun cevabını verdiğinizde karşınızdakini okumakta ilk adımı atmış olacaksınız ![]() Karşınızdakini okuyabilmeniz için bakış açınızı geliştirmelisiniz … Nasıl yani ? Bir otobüste giderken ya da bir cafede arkadaşınızı beklerken çevrenizdeki insanları gözetleyin ( Abartıya kaçmadan tabi ![]() Ve son alıştırma ki bu benim en sevdiğim ve daima yaptığım birşeydir … Gidin , daha önce hiç izlemediğiniz ( Yeni çıkan bir film olmamasına dikkat edin ![]() Anlatılan Egzersizleri En Az 3 Gün yapınız … Bir sonraki Güncellemede ; Ders 2 : “ Ses Tonu ile Okumak “ … Kanka Net’e ÖzeL … |
![]() |
![]() |
|