Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
insan, okuma, okumanız, sanatı, yazmanız

İnsan Okuma Sanatı - Sizin Okumanız Yazmanız Var Mı ? -

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan Okuma Sanatı - Sizin Okumanız Yazmanız Var Mı ? -

İnsanı Okuma , İnsan Sarraflığı …
Karşınızdakinin Düşüncesini Ve Hislerini Anlama Sanatı …

Sürükleyici ve akıcı bir anlatım ile … Parça parça yayınlanacaktır
Edindiğim Bilgiler ve deneyimlere dayanarak Kendi Kalemimden …

Öncelikle şunu bilmelisiniz ; insan okuyanlar doğuştan bir yeteneğe sahip insanlar değillerdir … Az biraz bilgiler ve alıştırmalar(deneyimler) ile herkes ama herkes karşısındakinin hislerini anlayabilir
Ders 1 : “BaşLaNGıÇ” :
Başlamadan önce ; sizlere insan okumanın en büyük ve esas temeli başlancığını vereceğim … Eğer karşınızdaki insanın düşündüğünü bilmek istiyor iseniz önce tam olarak tanımalısınız yani onu dikkatlice süzmeli ve her özelliğini bilmelisiniz … Bakmak ile görmek gibi bir ilişki demek istediğim … Yani dikkat toplamayı öğrenmelisiniz öncelikle … Dikkatini tam olarak verebilmen için alıştırmalar yapmalısın , en basit alıştıma müzik dinlerken , müziğin içerisinde geçen kelimeleri takip etmek ve belirli bir düzene sokarak başlayabilirsiniz , bu bir örnekti sizde bunu geliştirebilirsiniz …
Karşınızdaki kişi ile konuşurken kendi hissinizi öğrenmelisiniz … Böylece önyargılı davmayacaksınız ve tarafsız olarak karşınızdakini dinleyebileceksinizdir … MeseLa, arkadaşınız ile konuşurken içinizden şu soruyu sorun kendinize “ Kendimi Şu An Nasıl Hissediyorum “ … Agresif ? Sıkıcı ? Monoton ? Heyecanlı ? Neşeli ? Mutlu ? … Nasıl hissediyorsunuz ? Bunun cevabını verdiğinizde karşınızdakini okumakta ilk adımı atmış olacaksınız
Karşınızdakini okuyabilmeniz için bakış açınızı geliştirmelisiniz … Nasıl yani ? Bir otobüste giderken ya da bir cafede arkadaşınızı beklerken çevrenizdeki insanları gözetleyin ( Abartıya kaçmadan tabi
Ve son alıştırma ki bu benim en sevdiğim ve daima yaptığım birşeydir … Gidin , daha önce hiç izlemediğiniz ( Yeni çıkan bir film olmamasına dikkat edin Filmi ses olmadan bitirdikten sonra bu seferde sesli izleyin ve yorumladığınız kareler ile sesli durumu karşılaştırın … Bunu farklı filmlerde sürekli deneyiniz … ( Neden piyasa yeni çıkan bir film almayın dediğimi anladınız mı ? Filmin tadı kaçabilir

Anlatılan Egzersizleri En Az 3 Gün yapınız …

Bir sonraki Güncellemede ; Ders 2 : “ Ses Tonu ile Okumak

Kanka Net’e ÖzeL …

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com