![]() |
Toplum Önünde Cümle Telkini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Toplum Önünde Cümle TelkiniToplum Önünde Cümle Telkini Cümle Telkini Toplum karşısında söz söylemekten korku ve endişe duymanın devamlılığını sağlayan en önemli faktör inanç sistemidir ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben yeterince yetenekli değilim -Bu işi başaran insanlar benden çok üstün -Şimdiye kadar hep başarısız oldum -Başkaları varken bu işi yapmak bana düşmez Bu temel inançlar sizde az veya çok bulunabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cümle telkin sistemine göre alt şuurumuzu hızla yapılandıracak yeni cümle emirleri vereceğiz ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() --Ben başarılı olmak isteyen bir insan olarak her gün gelişiyor ![]() ![]() ![]() ![]() --Sigara içmiyorum ![]() ![]() ![]() --Çok ders çalışacağım ![]() ![]() ![]() ![]() --Her gün ve her nefeste daha çok gülümsüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telkin oluştururken yıkmak istediğiniz olumsuzluklar hakkında zorluklarla karşılaşabilirsiniz ![]() Öfkeleniyorum--------------------- Öfkelenmiyorum ![]() Sigara içiyorum--------------------- Sigara içmiyorum ![]() Çözüm kelimelerin olumsuzlanarak kullanılması değildir ![]() ![]() Öfkelenmemek istiyorsunuz----------------- Daha sakin oluyorum ![]() Sigara içmemek istiyorsunuz---------------- Sigara içmeyi bırakıyorum ![]() Bu bölümde önce genel başarımızı engelleyen hatalı inançları yok etmemiz gerekir ![]() ![]() ![]() YIKICI İNANÇLAR Ben Yeterince Yetenekli Değilim Size de Edison veya Einstein gibi günü 24 saat olan bir ömür emanet edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanı potansiyel üstünlüğüne kavuşturan tek vasıta “bilgi” ve bilgiye dayalı “eğitim”dir ![]() ![]() ![]() ![]() Siz sel yığınlarında kendinizi sürükleyen bir sıradanlığa layık olamayacak kadar üstünsünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Zihninizden yükselen çeşitli itiraz sesleri duyuluyor; iddialarımızı küçümsüyor musunuz? O zaman aşağıdaki açıklamalara ne diyeceksiniz? -Bu İşi Başaran İnsanlar Benden Çok Üstün Kendinizi yanıltıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün aynı adam Amerika Birleşik Devletlerinin her yıl milyonlarca dolar kazanan adamı ve neredeyse tüm dünyada tanınıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şunları bilmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 civarındaki buluşun sahibi Edison başarının % 99’unu çalışmaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet sonuçta bu işi başaranlar sizden üstündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Şimdiye Kadar Hep Başarısız Oldum Edison da elektriği bulmak için yıllarca beklemek ve binlerce deney yapmak zorunda kalmıştı ![]() ![]() ![]() Dağarcığınızdan “başarısızlık” kelimesini kaldırmak zorundasınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Başarısızlık” kelimenizi kaldırmakla kalmamalı ve bu kelimeye yüklediğiniz tecrübelerinizin anlamlarını da “başarıya bir adım daya yaklaştım” şeklinde değiştirmelisiniz ![]() ![]() Eğer bu kelimeyi unutamıyorsanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|