![]() |
Şu Hayattan Neler Öğrendik Neler. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şu Hayattan Neler Öğrendik Neler.Jackson Brown'ın " Şu hayatta neler öğrendik neler " adlı kitapçığından ![]() 1- Kendimi neşelendirmek istediğim zaman en iyi yolun başka birini neşelendirmeye çalışmak olduğunu öğrendim ![]() 2- Bir bebeğin evlilik sorunlarını çözemeyeceğini öğrendim ![]() 3- Bir tartışmayı tatlıya bağlamadan yatağa gidilmemesi gerektiğini öğrendim ![]() 4- İş yerinde romantik ilişkiler yaşanmaması gerektiğini öğrendim ![]() 5- İnsanın kendisinden daha sorunlu biriyle evlenmemesi gerektiğini öğrendim ![]() 6- Çalıştırdığınız insanlara iyi davrandığınızda, onlarında müşteriye iyi davrandığını öğrendim ![]() 7- Bir toplantıda zekamımı ya da sohbetimimi göstermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde sohbeti seçmenin daha iyi olduğunu öğrendim ![]() 8- İnsanlara iyi davranmanın hiç bir maliyeti olmadığını öğrendim ![]() 9- Gerçekten daha iyi yaşama başlamak için emeklilik beklenirse, çok uzun bir süre beklenilmiş olacağını öğrendim ![]() 10-İyi kalpli olmanın mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrendim ![]() 11- Bir domuz ve çocuğa istediklerinizi verirseniz, sonuçta çok iy bir domuzunuz ve çok kötü bir çocuğunuz olacağını öğrendim ![]() 12- Kiminle evleneceğin kararının hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim ![]() SEVGİ ! Baba çocuğunun kamyonun yanında oynadığını görür, çocuğun elinde bir çekiç vardır ve kaportaya vurmaktadır ![]() ![]() ![]() Çocuğunun parmakları kırılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk ameliyattan sonra babasına sarılan elini gösterek, " Babacığım seni çok seviyorum,kamyonuna zarar verdiğim için çok özür dilerim ![]() ![]() ![]() Baba bu sözler karşısında derin bir üzüntüye kapılır ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ Lütfen ! ![]() ![]() Birisi masaya süt döktüğünde yada bir bebeğin ağladığını işittiğinizde bu öyküyü hatırlayın ![]() ![]() Kamyonlar onarılabilir ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiç bir zaman onarılamaz; genellikle kişiylr performansı arasındaki farkı göremeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------- DİKKAT ! Gerçekten ilginç ![]() ![]() ![]() ![]() ( Not: Değerli arkadaşım Hüseyin Güney'in bana gönderdiği mail içeriğini buraya koymayı bir görev addettim ![]() Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() |
|