Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
misiniz, mutludur, narsist, narsistler, sizce

Narsist Misiniz? Sizce Narsistler Ne Kadar Mutludur

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Önce narsist nedir bilmeyen arkadaşlar için bunu tanımlayalım:

Kendini mükemmel görmek, başkalarını düşünmemek ve yargılanmaktan korkmak
Narsistik kişilik bozukluğu kendini mükemmel görmek, başkalarını düşünmemek ve başkaları tarafından yargılanmaya aşırı hassasiyet olarak tanımlanabilir Sadece kendini düşünmek ve davranışlarının başkalarına olan etkisini umursamamak bu kişilerin en temel özellikleridir

Yorum:Narsistlik ufak dozlarda da olsa bence çoğu insanda vardırBelkide farkında değildir Çoğu insan kendini beğenir Beğenmeside gerekir Ancak biraz dozu kaçtığı zaman işler sarpa sarıyor diye düşünüyorum ben

Narsist bir kişi mutlu olamaz bence Çünkü kendine olan aşırı güveni aşırı beğenisi eleştiri kaldıramaz hale getirir kendini Bu onun gelişmesini engellerEngelledikçe de geri kalır Değişmeyen tek şey değişimdir oysa Belirli bir süre sonrada kendinden üstün insanlar olduğunun farkına varınca sinirleri gerilir Saldırmaya başlar

Benimde narsist olduğum konular vardır elbet En iyi yaptığım işi başkasının daha iyi yapmasını kaldıramıyorum tabi Rekabet kanıma işlemişse Daha iyi olmak için eleştirilere açık olmam lazım İşte narsistler bunu yapamaz

Yerinde sayanlar mutlu olamazlarPeki ya sizce narsitler mutlu mudur?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com