Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barışı, utrecht

Utrecht Barışı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Utrecht Barışı

Veraset Savaşları sırasında imzalanmıştır (1712) Buna göre
  • XIVLouis'in torunu, IlPhilippe adıyla İspanya tahtına geçti;
  • İspanya'nın Minoka adası ve Cebelitarık bölgeleri İngiltere'ye;
  • Akdeniz'deki topraklarından olan Milan, Napoli ve Sicilya ile İspanya Hollandası (Belçika) Avusturya Habsburglarına;
  • Alsace, Strasburg, Franche-Comte ve Landau bölgeleri Fransa'ya;
  • Fransa'nın Amerika'daki Newfondland ve Nova Scotia kolonileri İngiltere'ye verildi
Utrecht Barışı sonunda üç önemli olay gerçekleşti

Bunlardan Birincisi : Sardunya'da Piyemonte; Brandenburg'da Prusya devletlerinin kurulmasıdır İkincisi : Wesphalia Barışı ile kurulan Uluslararası sistemin yeniden teyid edilmesidir Üçüncüsü ise: Almanya'nın feodal yapısını muhafaza etmesi İtalya'nın parçalanmış durumda bulunması İspanya'nın Fransa'nın etkisi altına girmesine rağmen Fransa ve İngiltere savaştan kazançlı çıkan iki güçlü devlet olmuşlardır Ama, savaştan en karlı çıkan ülke İngiltere olmuştur Mücadele sırasında iç sorunlarım büyük ölçüde çözümleyen ve İskoçya ile birleşen İngiltere, artık büyük devlet durumuna gelmiştir Bu durum ingiltere'nin dünya üstünlüğünü başlatmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com