Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günler, hesiodos, isler

Hesiodos, İsler Ve Günler

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hesiodos, İsler Ve Günler

Kronos'un gokte saltanat surdugu zamanlardaydı Tanrilar gibi yasiyor;solenler icinde yuzuyorlardi
Onlar kendi aralarinda akilsizca bir asiriliktan sakinamiyorlardi:::>

Sair Hesiodos'un bir oykusune gore, insanin yaratilisi tanrilara dusen bir istir:
Altindi olumsuzlerin yarattigi ilk insan soyuBu insanlar yureklerinde bir kaygi tasimadan yasiyorlardi
Toprak kendiliginden onlara meyvelerini bol bol sunuyor; yaslilik nedir bilinmiyor ve uykuda oluyorlardi Zeus onlari, olumululerin koruyucusu meleklere donustururdu

Bu dusuncesiz yaratiklarin tek tasasi savaslardiSilahlari tunctandi; tunctandi evleri de:::>

Ardindan gumus soy gelir Bu soy yuz yilini cocuk olarak ve kaygidan uzak gecirir Genclige ayak basinca da fazla omurleri kalmamis bulunur Olumsuzlere bir kult sunmayı reddetmelerine ofkelenen Zeus, onlari gomup oluler ulkesinin mutlu perileri yapar
Bu kez Zeus, tek kaygisi savas olan tunc soyu yaratır Bunlar tas yurekli yaratiklardir; arkalarinda hic kimseyi bırakmadan birbirlerini sonuna kadar kirip gecirirler

Kahramanlarin, yari tanrilarin kusagi:::>

Zeus, daha adil dorduncu bir soy yaratir
Bu soy amansiz savaslarla erir; kimileri Thebai onlerinde, kimileri Troya'da Nihayet Zeus, kalanlara Mutlular Adalarinda bir yer verdi Orada toprak yilda uc kez bol urun verir, bal gibi tatli

O halde, saygi ve vicdan yeri terk ederek Olympos'a dogru gidecektir Kotuluge karsi artik bir siginak bulunmayacak:::>

Simdi demir soy var Bu soyun insanlari sefalet ve aciyi biliyorlar Ama kotuluklerine, yine de nice iyilik karismistir Zeus bu soyu hor gorecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com