Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevaplar, edebiyatçılarımızdan, müthiş

Edebiyatçılarımızdan Müthiş Cevaplar

Eski 08-10-2008   #1
kezban

Edebiyatçılarımızdan Müthiş Cevaplar

bu bölümde edebiyatçılarımızın ne kadar sivri dilli olduğunu anlatan,bazen kendini çok beğenmiş,bazen insanları hor gören insanlarla yaptıkları sohbetler arasında lafları nasıl yedirdiklerini gördüğümüz diyalogları,hiciv örneklerini paylaşıcazsizlerde paylaşımda bulunursanıs sevinirim

acımasızlığı ve adaletsizliği ile ünlü bir hükümdar, dönemin usta bir ozanını çağırtıp kendisi için bir methiye yazmasını isterozan ne yapacağını şaşırırsultanın istediği gibi birşey yazsa içine sinmeyecek,yazmasa kellesi gidecekusta yazar hicivle yoğurduğu bir meshiye yazarsayfalarca anlattığı şiirin son kıtası şöyledir;

SULTANIM SEN ŞÖYLE CESURSUN,BÖYLE CENGAVERSİN
BİR İSMİNLE DÜŞMANA KORKU SALARSIN,
TIPKI HZALİ GİBİ DİYECEĞİM AMMA
O ALLAH'TAN KORKARDI,SEN ONDANDA KORKMAZSIN

ben bayıldım bu hicive=)

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Edebiyatçılarımızdan Müthiş Cevaplar

Eski 08-10-2008   #2
sudenaz

Cevap : Edebiyatçılarımızdan Müthiş Cevaplar

kezban süpersin gülüm=)
nasıl olsa ozan baktı yazsada ölücek yazmasada bari içimde kalmasın demiş oh iyide yapmış=)25

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com