![]() |
-Okuyun Hak Vereceksiniz.... ;) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() -Okuyun Hak Vereceksiniz.... ;)Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşer ![]() ![]() ![]() Bir süre yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalır, bir ağacın altına oturup, şapkalarla dolu sepetini de yere koyar ve uykuya dalar ![]() ![]() ![]() Birkaç saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanır… Kafasını sepete çevirdiğinde sepetin bomboş olduğunu görür ! Bir de kafasını kaldırıp ağaca bakar ki, ağacın dallarında bir sürü maymun, her birinin kafasında adamın şapkaları ![]() ![]() ![]() Adam düşünmeye başlar : - "Ben şimdi napıcam, şapkaları bu maymunlardan nasıl alıcam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünceli bir şekilde kafasını kaşırken yukarı baktığında maymunların kendisini taklit ettiğini, kafalarını kaşıdığını görür ![]() ![]() ![]() Adam ellerini havaya kaldırır , maymunlar da aynısını yapar… Derken adam napıcağını bulur… Kendi başındaki şapkasını çıkartıp yere atar, tabi maymunlar da kafalarındaki şapkaları hemen yere atarlar… Adam böylece bütün şapkaları toplayıp sepetine koyar ![]() ![]() ![]() Aradan uzun yıllar geçer ![]() ![]() ![]() Şapkacı adamın yaşlanmasından dolayı şapka işlerine torunu bakmaktadır, o da dedesi gibi şapka satıcısı olmuş hayatından mutludur ![]() ![]() ![]() FAKAT Günlerden bir gün onun da yolu aynı ormana düşer ![]() ![]() ![]() Hava yine çok sıcaktır ve genç adam bir ağacın altına oturur, şapkalarla dolu sepetini yanına koyar ve uykuya dalar ![]() ![]() ![]() Bir saat sonra uyandığında sepetin içinde şapkalar olmadığını fark eder ! Derken tuhaf sesler duyduğundan kafasını yukarı kaldırır, gördüğü manzara karşısında tüyleri diken diken olur "ağacın üstünde bir sürü maymun, hepsinin kafasında birer şapka ![]() ![]() ![]() Adam düşünür: - "Dedem yıllar once bana bir hikaye anlatmıştı, ne yapacağımı çok iyi biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Şapkacı torun kafasını kaşımaya başlar, maymunlar da aynısını yapar ![]() ![]() ![]() Adam ellerini havaya kaldırır, maymunlar da ellerini kaldırır ![]() ![]() ![]() Ve adam gülümseyerek kendi başındaki şapkayı çıkarıp yere fırlatır ![]() O anda maymunlardan biri ağaçtan iner , adamın yere attığı şapkayı kapar, adama da bir tokat atar ! - "Sadece senin mi deden var lan it oğlu it !" der ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|