![]() |
Dua Etmek Sağlığımızı Korur mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Dua Etmek Sağlığımızı Korur mu?İki hücrenin birlikteliği ile hayat yolculuğuna başlayan insanoğlunun yaratılış evrelerinde akıl almaz mucizevi olaylar vardır ![]() ![]() İki hücreden akıl almaz bir hızla çoğalan bir kısım hücreler kemik yapımızı çatmaya başlarken başka bir gurup hücre ise kas sinir ve damar ağının bu sistemle entegrasyon oluşturmasında gecikmiyor ![]() ![]() Ruh-beden-zihin üçlüsü ile daha dünyaya gelmeden anne rahminde bazı hastalıklarla da tanışabiliyoruz ![]() ![]() Çağımızın hızlı gelişen ve ayak uydurmakta zorlandığımız teknolojisi bize bir çok olumlu imkanlar sunarken farkında olmadan da özellikle sağlığımızdan bir şeylerimizi götürmektedir ![]() ![]() ![]() Sağlık sektörü tüm dünyada önemsenen ve uğurunda milyarlarca paranın harcandığı bir alan olmasına rağmen hedeflenen iyilik halini yakalamada hala yaya olmaktan öteye geçememiştir ![]() Biz hekimler bu açmaz karşısında kendimize yeniden dönüş yapıp nerede neyi eksik bırakıyoruz sorusunun muhatabı olmak durumundayız ![]() ![]() ![]() Dünyamızı ciddi olarak tehdit eden silah sektörüne ayrılan para ,ilaç ve sağlık sektörüne ayrılsa sonuç değişir mi? Bunca yıllık tecrubeme dayanarak değişir diyemiyorum ![]() ![]() Bunu nerden anlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizleri yoktan var eden yüce rabbimiz yaratma gücü gibi şifa gücüne sahip olduğunu bizlere aktarıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bilim araştırmayı sorgulamayı aklı kullanmayı ve karamsar olmamayı bize düstur olarak öğrettiğine göre çare ve çözüm için manevi dinamiklerimizi harekete geçirmemizin faydalarından da istifade etmemiz gerekiyor ![]() Şunu çok iyi biliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu üç şey aynı zamanda kendi içlerimizde bulunan şifa gücünü keşfedip kullanmamızın da anahtarı ![]() ![]() İstemek yardım talep etmek anlamına gelen dua bize hangi kapıları açıyor kısaca bir göz atalım ; Dua ile en başta bizi yaratan ve bize şifayı vaad edenle bir buluşma gerçekleştiriyoruz ![]() Hastalıklar insanlarımızda aynı zamanda bir acziyet meydana getirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan ruhunun hasta olmayacağına yönelik bilgilerimizle bugünkü halimize baktığımızda ise çoğu yakınmalarımızın sebebinin zihnimizdeki engin dehlizlerde olabileceği gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz ![]() ![]() Dua sözlü olarak yapılabildiği gibi sebeplere sarılarak ta yapılabilir ![]() Bilinçli olmayarak sıklıkla işimizin Allah ‘a kaldığını söyler dururuz ![]() ![]() İşimizin yüce Mevlaya kalması aynı zamanda aciz kalmaya başlayıp onun himmetinden yardım şansını elde edebileceğimiz bir döneme de girmemize zemin hazırladığını ise pek aklımıza getirmeyiz ![]() Yüce yaratıcımız bana yaklaş yani dua et bende sana yaklaşayım ve sana yardım edeyim diyerek zor anlarımızın o çekilmez uzayan dakikalarında bizimle olmak ister ![]() ![]() ![]() Duanın etkisi sadece bununla sınırlıda değildir ![]() ![]() Samimi bir duruş ile Yaratanla baş başa kalma olarak tanımlayabileceğim dua ile sadece sağlığımızı kazanmıyoruz ![]() ![]() Bugünkü bilgilerimizle çözmekte zorlandığımız ve tedavide henüz istenen başarıları yakalayamadığımız ölümcül bir çok hastalıkta duyduğumuz başarı hikayelerinin altında hep bu gerçekliliğin yattığını biliyoruz ![]() ![]() Hastalıklar gelmeden sağlığımızın kıymetini bilmemiz nasıl elzemse çeşitli musibetler ve çaresiz hastalıklar kapımızı çalmadan da bizlere şah damarımızdan da yakın olan mevlamızla buluşmalı onunla halleşmeli ve onun düsturları doğrultusunda yaşamaya çalışmalıyız diyorum …Sağlık mutluluk dileklerimle… Yazar: Uzm ![]() ![]() Kaynak: İtibar-Haber |
![]() |
![]() |
|