Temel Fıkraları-7 |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Temel Fıkraları-779 - Devekuslari Temel Avustralya ya devekusu avlamaya seyahate çikiyor Orada malzemelerini hazirlayip maceraya atiliyor Bir viraji dönünce bakiyor 10, 15 tane devekusu Hemen arabayi durduruyor silahini dogrultuyor Devekuslari silahi görünce ürkerek kafalarini kuma gömüyorlar Yani kendi akillarinca saklaniyorlar Temel etrafa bakiyor ve kendi kendine sinirli sinirli soruyor : - Ulan nereye gitti bu hayvanlar? 80 - Fikraci Temel Temel kahvenin bir kösesinde kendi kendine söyleniyor Arada bir gülüyor Arada bir de hatirladigi birseyi bosvermek istermis gibi elini yukariya dogru kaldirip indiriyormus Arkadaslari merak etmisler : - Yahu Temel sen sabahtan beri konusarak gülüyorsun Niye? Temel cevap vermis : - Kendi kendime fikra anlatiyorum - Peki ara sira elini yukari kaldirip indiriyorsun o ne demek ? - Yahu bildigim fikra aklima gelirse onu geçiyorum 81 - Temel Askerde Temel askerdeyken, bölügündeki bir asker devamli Temel e küfrediyormus Temel sonunda dayanamayip gitmis komutanina : - Komitanum askerin biri anama küfür ettu Komutan birsey olmaz deyip basindan savmis Ertesi gün Temel yine gelmis komutanin yanina : - Ya komitanum, babama da küfür ettu daa Komutan yine birsey olmaz deyip savarken Temel : - Hacan anam da sensun babam da sensun burda komitanum Komutan hiddetle ayaga kalkmis : - Cagirin lan su küfürbaz iti ! 82 - Ilk Günden Dursun Ingiltere ye gitmis, büyük mal mülk sahibi olmus ve Temel e telefon açmis, "Temel sende gel" demis Temel, "Ne is yapacagiz" demis Dursun "Yerdeki paralari toplasan yeter" demis Temel Ingiltere de uçaktan inmis, havalanindan cikmis, yerde 100 dolar "Ulan ilk gunden de isemi baslanir ?" demis, parayi almamis 83 - Yaktin Beni Fadime Midesi agriyan Temel, doktora gider Tanidik olan doktor, Temel ile biraz dalga geçmek için, kisa bir muayeneden sonra hemen teshisi koyar : - Temel, sen hamilesin Temel, kendi kendine söylenir : - Ne? Yaktin beni Fadime, sana kaç kere "Sevisirken üste çikma" demistim 84 - Havale Trabzon da yasayanTemel, birgün bankaya gider ve hesabindan baska hesaba havale yatirmak ister Subeye girer ve der ki : - Havale yatirmak için celmistum Subedeki görevli memur kendisine " Sistem off da" der Bizim Temel atlar ve ilgili bankanin Trabzon Of Subesi ne gider |
|