![]() |
Cuma Namazına Gelmessen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma Namazına GelmessenPadisah birgun bir ferman yayinlayarak o haftaki cuma namazinda orada yasayan herkesin bulunmasini zorunlu kilmis ![]() ![]() ![]() -Dunku cumaya ahaliden katilmayan var mi ? - Evet efendim, bir kisi katilmadi ![]() ![]() - Tez getirin o deyyusu karsima Temel'i bulup yaka paca padisahin huzuruna cikarmislar ![]() - Soyle bakalim neden gelmedin dunku cuma namazina ? - Cok onemli bir isim vardi padisahim - Himmm demek onemli bir isin vardi ![]() ![]() ![]() - Yok padisahim ben en iyisi dilek dilemeyeyim siz beni oldurun ![]() - Dile lan deyyus cabuk adami cileden cikartma ![]() - Peki ![]() ![]() ![]() Tabi bunu duyan sadrazam olaya siddetle karsi cikmasina ragmen, padisahin "Bosver takma kafana nasil olsa olecek" gibi sozlerinden sonra istemeye istemeye razi olmus ![]() ![]() Temel ikinci dilegini soylemiş ![]() - Eeee sey padisahim ben sizin kariniza da hastayim,olmeden once onla da ![]() ![]() ![]() - Ne diyorsun lan sen (falan padisah kopurmus) Tabii bu kez de sadrazam telkinde bulunmus ve Temel Padisahin karisiyla da ![]() ![]() ![]() - Soyle bakalim su ucuncu dilegini de bitirelim artik su isi ![]() - Yok padisahim soylemeyeyim, ilk ikisini soyledim ama bunu nasil soylerim bilmiyorum ![]() Ilk ikisinden daha kotu ne olabilir ki diye dusunen padisah kizarak - Oglum soyle bak iskence yaptiririm, soyletirim - Peki efendim, demis Temel ve devam etmis, - Ben sadrazamla size de hastayim ![]() Ardindan kisa bir sessizlik ve Sadrazam : - Padisahim ben sanki Temel'i namazda gorur gibi oldum ![]() ![]() Padisah : - Nasil hatirlamazsin lan essoglu essek yanimda oturuyordu ![]() |
![]() |
![]() |
|